Hiç gitmediği Diyarbakır'dan 19 bin lira banka borcu geldi

Hiç gitmediği Diyarbakır'dan 19 bin lira banka borcu geldi

MALATYA (CİHAN)- Malatya'da, kaybettiği kimliği kullanılarak Diyarbakır'da adına kredi çekilen ve alışveriş yapılan İsmail Evran, 19 bin 178 TL borçlandırıldı. Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde yaşayan İsmail Evran, 2006 yılında Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaz sezonu boyunca bir otelde çalıştıktan sonra memleketine dönmek için Diyarbakırlı bir firmaya ait otobüse bindi. Otobüsle Gaziantep'e gelen Evran, aktarma yaparak evine ulaştı.

Eve geldiğinde kimliğini kaybettiğini fark eden Evran, kimliği aramak için başlattığı girişimlerden sonuç alamadı. Gazeteye zayi ilanı verip, yeni kimlik çıkartarak hayatına devam etti. 1 ay önce özel bir bankanın Diyarbakır şubesinden adına açılmış hesap kullanılarak 19 bin 178 TL borçlandırıldığı ve bu borca binaen Diyarbakır 3. İcra Müdürlüğü tarafından icra takibi başlatıldığını öğrenerek şaşkına döndü. Borçlu olmadığını ispatlamak için menfi tespit davası açan Evran, Diyarbakır'a hiç gitmediğini kanıtlamaya çalışıyor.

İcra takibi ile çalıştığı fabrikadan aldığı maaşına haciz konulan Evran, "2006 yılında Aydın'dan Diyarbakır otobüsüyle Malatya'ya gelirken kimliğimi kaybettim. Otobüs firmasını falan aradım ama bulunmadı. Yenisini çıkarttım. Ancak önceki hafta 19 bin 178 TL'lik borcum olduğu ve icra takibi başlatıldığını öğrendim. Diyarbakır'a hiç gitmedim. Üniversite mezunu değilim, beni maden mühendisi göstererek 19 Mayıs 2007'de özel bir bankada hesap açılarak para çekilmiş. Ben şimdi o bankadan maaş alıyorum. Maaşıma haciz konuldu." dedi.

Malatya'daki bir tekstil fabrikasında 3 yıldır çalışan İsmail Evran, "Borcu öğrendikten sonra bankanın genel merkez ve hesabın açıldığı şubesini aradım ancak cevap alamadım. Banka görevlileri hesabın benim adıma açıldığını söylüyorlar. Ancak ben orada hiç ikamet etmedim. Bankaya verilen adres Diyarbakır'da görülüyor. Ben üniversite mezunu değilim. Beni mühendis olarak göstermişler. Menfi tespit davası açarak borcun bana ait olmadığını ispatlamaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

CİHAN
<< Önceki Haber Hiç gitmediği Diyarbakır'dan 19 bin lira banka borcu geldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER