Hidayet Karaca, Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında tutuklandı


Ankara nöbetçi sulh ceza hakimliği, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın tutuklanmasına karar verdi.

Hidayet Karaca, soruşturmayı yürüten savcı Serdar Coşkun'a 'sesli ve görüntülü bilişim sistemi' ile dün ifade vermişti. Savcı Coşkun bugün Karaca'yı tutuklanma istemi ile nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, Karaca'nın tutuklanmasına karar verdi.

Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, müvekkilinin tutuklanması ile ilgili yaptığı açıklamada yasal süresi içinde itiraz ve başkaca her türlü hukuki haklarını kullanacaklarını belirtti. Müvekkilinin tutuklu olduğunu hatırlatan avukat Duran, kaçma şüphesi gerekçesi ile müvekkilinin tutuklanmaya sevk edildiğini ve nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından 'anayasa düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'hükümeti devirmeye teşebbüs' suçları iddiası ile tutuklandığını aktardı.

Müvekkilinin hayatının hiçbir döneminde gazetecilikten başka hiçbir meslek icra etmediğini kaydeden Duran, şunları ifade etti: "Savcılık makamınca müvekkilime yöneltilen sorular herhangi bir suç isnadı içermemekte, hatta röportaj yapılıyormuş izlenimi yaratmaktadır. Bu uygulama, ifade alma biçiminin bir savunma aracı olarak değil; yalnızca şüpheliden bilgi almaya yönelik olduğunu göstermektedir. Oysa ifade alma işlemi çelişmezilik ve silahların eşitliliği ilkeleri uyarınca kişiye suç isnadına yol açan eylemlerin ve dayanağı delillerin bildirilmesi ve böylelikle lehine olan delillerini göstermesi için sağlanan yasal bir olanaktır. Hakimlikçe yapılan sorgu işleminde de aynı şekilde müvekkilimize herhangi bir soru yöneltilmemiş, suç isnadı oluşturan eylem ve deliller gösterilmemiştir. Yasal süresi içinde itiraz ve başkaca her türlü hukuki haklarımızı kullanacağımızı kamuoyu ile saygı ile paylaşırız." CİHAN
<< Önceki Haber Hidayet Karaca, Ankara'da yürütülen soruşturma kapsamında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER