Hidayet Karaca'dan yeni yıl mesajı: Kalemini kırmayan meslektaşlarıma selam olsun!


Silivri Cezaevi'nde tutulan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, cezaevinden yeni yıl mesajı verdi. Umut nöbeti tutan meslektaşlarına seslenen Karaca, "Silivri zindanının soğuk duvarlarına takılmadan her yeni güne ümitle, azimle, inançla, huzur dolu günlerin geleceği ümidiyle uyanıyorum. Sizler gibi kalemini kırmayan, onurunu ve mesleğini ipotek ettirmeyen meslektaşlarıma selam olsun!" dedi.

Hidayet Karaca'nın mesajını avukatı Fikret Duran Twitter hesabından paylaştı. Karaca mesajında şu ifadeleri kullandı:

"2016 yılı, özgürlükler, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin günü olsun. 14 Aralık 2014'te gözaltına alındığımda 'özgür Türkiye, özgür basın susmaz' demiştim. 19 Aralık 2014'te zindana atılınca demokrasi nöbetine başladım.

Demokrasi, hukuk, insan hakları, özgürlükler ve basın için bedel ödetiyorlar ya… olsun. Bu bedeli bugün tutuklu gazeteciler ödüyor. Bedenlerimiz tutsak ama düşüncelerimiz özgür dünyada ve tutsak edilemez.

Bugünler geçecek. Nasıl bugün soğuk kış ortamı varsa aslında bu kış baharın geleceğine işarettir. İnanıyorum ki ülkemde insanımız; birlik, beraberlik, baskı görmeden, şiddete başvurmadan oturup fikirlerini paylaşacak ve kimse de düşüncelerinden dolayı hapse atılmayacaktır.

'SİLİVRİ'DE DEMOKRASİ NÖBETİ TUTANLARA…'

Silivri'nin önünde demokrasi nöbeti tutanlara… Ülkemin her yerinden tutuklu gazetecilere destekte bulunanlara ve soğuk kış gününde sizler buraya kadar gelip yüreğinizi ortaya koymanıza teşekkürler.

En yakın zamanda kara günlerin arkada kalıp özgür dünyada buluşacağız. 2016 yılının tüm insanlığa insanca yaşama, barış ve huzur getirmesi dileğiyle…

Silivri zindanının soğuk duvarlarına takılmadan her yeni güne ümitle, azimle, inançla, huzur dolu günlerin geleceği ümidiyle uyanıyorum. Sizler gibi kalemini kırmayan, onurunu ve mesleğini ipotek ettirmeyen meslektaşlarıma selam olsun!"

CİHAN
<< Önceki Haber Hidayet Karaca'dan yeni yıl mesajı: Kalemini kırmayan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER