Hidayet Karaca'nın avukatı: Aradıkları Hidayet Bey 1 yıldır tutuklu

Hidayet Karaca'nın avukatı: Aradıkları Hidayet Bey 1 yıldır tutuklu

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Doğan Akkurt, bugün evinde arama yapılan Hidayet Karaca'nın 1 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunduğunu söyledi. Akkurt, "Amaç bağcıyı dövmek olduğu için zulmün her çeşidini insanlara reva görüyorlar." dedi.

Aramayla ilgili basın mensuplarına konuşan Avukat Doğan Akkurt, "Ankara'da Savcı Serdar Coşkun'un 'FETÖ ana dosyası' diye bir dosya var, dün 67 kişiye yakalama ve tutuklama çıkarılmıştı. İşte arama kararına istinaden gelmişler, evi aradılar. Ama Hidayet Bey'in evinde bulabilecekler bir Emin'in oyun laptobu vardı, onu da alıp götürdüler." bilgisini verdi.

Akkurt, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çok garip bir durum var; Hidayet Bey 1 senedir Silivri Cezaevi'nde. Bir yıldır tutuklu bir insanın evinin aranmasında nasıl bir saik güdülür? Hidayet Bey'in eşi içeride abdest alırken annesi kapıyı açıyor, 'içeri girebilir miyiz?' diye sormadan giriyorlar. 'Elimizde mahkeme kararı var, bu mahkeme kararını uygulamak zorundayız' diyorlar. Zaten Türkiye'de yasa olsa, yargı olsa önce insanlara bir davet çıkarılır. Burada amaç bağcıyı dövmek olduğu için zulmün her çeşidini insanlara reva görüyorlar.

'TERÖR ÖRGÜTÜ OLUŞTURMAK İÇİN MUTFAKTAKİ BIÇAKLARA BAKIYORLARDIR'

Yapmak istedikleri; bir terör örgütü oluşturmak. Bu terör örgütü oluşturmak için de örgütü oluşturabilecek bir nevale, bir şey bulabilmek. Acaba mutfaktaki bıçaklar standardın üstünde mi? diye bakıyorlardır! Bir suç örgütü oluşturmaya dönük çaba var. O çabanın da altını doldurmaya çalışıyorlar."

Karar metnini okuyan Akkurt, birçok isimle ilgili de arama ve gözaltı kararının bulunduğunu belirtti. Akkurt, bu isimleri şöyle açıkladı: "Ahmet Can, Ahmet Kara, Harun Tokak, İbrahim Kocabıyık, İsmail Cingöz, Mehmet Ali Şengül, Mehmet Erdoğan Tüzün, Muammer Türkyılmaz, Muhammet Mustafa Günay, Mustafa Özcan, Mustafa Talat Katırcıoğlu, Mustafa Yeşil, Naci Tosun, Osman Hilmi Özdil, Reşit Haylamaz, Sadettin Başer, Suat Yıldırım, Ahmet Kirmiç, Ali Bayram, Faruk İlk, Mehmet Ali Büyükçelebi, Ali Ursavaş, Sadık Kesmeci, Hidayet Karaca, Ali Çelik. Bu isimlerle alakalı hem ev araması, hem de gözaltı kararı çıkmış."



CİHAN
<< Önceki Haber Hidayet Karaca'nın avukatı: Aradıkları Hidayet Bey 1... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER