Hidayet Karaca'nın avukatı: Yandaş medya soruşturmanın parçası oldu

Hidayet Karaca'nın avukatı: Yandaş medya soruşturmanın parçası oldu

Özgür medyayı hedef alan 14 Aralık operasyonu kapsamında Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, yandaş medyanın iddianame sürecinde de soruşturmanın parçası olduğunu söyledi. Soruşturmada avukat olarak taraf olmalarına rağmen iddianameyi basından öğrendiklerini belirten Duran, "Bütün süreçlerde olduğu gibi iddianamenin hazırlanması da bizden saklandı, yandaş medyaya servis edildi. İçi boş olan dosya ile kamuoyu yanlış yönlendirildi." dedi.

Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatı Fikret Duran, İstanbul Adliye Sarayı bahçesinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Duran, "Soruşturma savcısı ile bu sabah görüştük. Medyada çıkan haberlerin doğruluğunu teyit etti ve doğruladı. 'İddianamenin hazırlandığını ve başsavcı vekiline gönderildiğini detaylarını mahkemeye gittikten sonra öğrenebileceğimizi' söyledi. Başka da bir detay vermedi. Maalesef bugün yargı medya ile paylaştı bilgileri dosyanın avukatlarından saklıyor. Maalesef müvekkilimizin ailesinin müvekkille ilgili sordukları sorulara cevap vermekten kaçınıyoruz." diye konuştu.

İddianame ortaya çıktıktan sonra tüm Türkiye'nin diziden dolayı bir terör örgütü oluşturulduğunu göreceğini vurgulayan Duran, "Bir diziden dolayı maalesef bir terör olayı oluşturuldu. Bu süreçten sonra ek bir ifade alınmamasından biz başkaca bir delil olmadığını, 9 ayda başka soruşturulma yapılmadığını anlayabiliyoruz. Çünkü yeni bir delil konulsaydı Hidayet Karaca'nın ifadesi alınırdı. Mahkeme safhasında kuvvetle mahkeme heyeti yine dizi izlettirilecek oradan sorular türettirilecek. Başka da bir delil yok zaten. Fakat ortada ne suç var, ne terör eylemi ne karakol basma var. Hiçbir terör faaliyeti söz konusu değil. Hidayet Karaca bırakın silahı bir bıçak bile taşımamış bir insan. Karaca'nın bu haliyle silahlı terör örgütü üyesi ve yöneticisi olduğunu iddia etmenin hukukla açıklamak mümkün değil." şeklinde konuştu

"Gün geçmiyor ki Türkiye'de bir gazeteci bir medya organı eli taşlı sopalı birileri tarafından hedef olmasın, insanların canına kastedilmesin." diyen Duran şu ifadeleri kullandı: "Ve bu insanlar çok yüksek yerlerde oturanlar tarafından korunmasın. Eli taşlı sopalı insanlar korunurken maalesef Hidayet Karaca sadece gazetecilik yaptığı için Silivri'de 9 aydır tutuklu bulunmakta. Bütün süreçlerde olduğu gibi iddianamenin hazırlanması da bizden saklanarak yandaş medyaya servis edildi. İçi boş olan dosya ile kamuoyu yanlış yönlendirilip sanki Hidayet Karaca, topluma lanse edilmeye yönelik istenen haber oluşturuldu. İddianame sürecinde de yandaş medya adeta soruşturmanın bir parçası gibi kullanılıyor."
CİHAN
<< Önceki Haber Hidayet Karaca'nın avukatı: Yandaş medya soruşturmanın... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER