Hidayet Karaca Silivri'den yeni yıl ümitlerini yazdı

Cezaevinde 382 gündür bir dizi senaryosundan dolayı tutuklu bulunan gazeteci Hidayet Karaca, yeni yıl ümitlerini dile getirdi.

Hidayet Karaca Silivri'den yeni yıl ümitlerini yazdı

İşte gazeteci Hidayet Karaca'nın yeni yıl dileklerini ifade ettiği mektubu...

'2016 yılı özgürlükler, hukukun üstünlüğü ve demokrasinin günleri olsun.14 Aralık 2014'te göz altına alındığımda ' özgür Türkiye özgür basın susmaz demiştim'. 19 Aralık 2014 tarihinde tutuklanıp zindana atılınca 'Demokrasi Nöbeti'ne başladım. Demokrasi , hukuk, insan hakları özgürlükler ve basın için bedel ödetiyorlar ya olsun bu bedeli bugün tutuklu gazeteciler ödüyor. Bedenlerimiz tutsak ama düşüncelerimiz özgür dünyada ve tutsak edilmez.

BU GÜNLER GEÇECEK 

Nasıl bugün soğuk, kış ortamı varsa aslında bu kış baharın geleceğine işarettir. İnanıyorum ki ülkemde insanımız birlik, beraberlik baskı görmeden şiddete başvurmadan oturup rahatlıkla fikirlerini paylaşacak ve kimsede düşüncelerinden dolayı hapse atılmayacaktır.


Silivri'nin önünde 'Demokrasi Nöbeti' tutanlara, ülkenin her yerinde tutuklu gazeteciler için destekte bulunanlara ve soğuk kış gününde sizler buraya kadar gelip yüreğinizi ortaya koymanıza teşekkürler.

En yakın zamanda kara günlerin arkada kaldığı, özgür dünyada buluşacağız.

2016 yılının tüm insanlığa insanca yaşama huzur, barış getirmesi dileğiyle.

Silivri zindanlarının soğuk duvarlarına takılmadan her yeni güne ümitle azimle inançla huzur dolu günlerin geleceği ümidiyle uyanıyorum.

Sizler gibi kalemini kırmayan onurunu ve mesleğinin ipotek ettirmeyen meslektaşlarıma selam olsun.'





<< Önceki Haber Hidayet Karaca Silivri'den yeni yıl ümitlerini yazdı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER