Hindistan'daki yangın faciasında ölü sayısı 100'e yükseldi


Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde bir tapınakta çıkan yangında, ölü sayısının 100'e yükseldiği bildirildi. Yangın faciasında 380'den fazla kişinin de yaralandığı açıklandı.

Kollam şehrindeki yangın, büyük bir festivalin yapıldığı Puttingal Tapınağı'nda Perşembe günü başlayacak Hindu yeni yılı 'Vişnu' için hazırlandığı sırada başladığı ifade edildi. Tapınakta havai fişek gösterisi denemeleri yapılırken kıvılcımların başka havai fişek balyalarına sıçraması sonucu büyük bir patlamanın meydana geldiği açıklandı. Dev alevlerin kısa sürede tapınağı sardığı ve içerideki onlarca kişinin yanarak hayatını kaybettiği bildirildi. Yangın sonrası başlatılan kurtarma çalışmalarında yaralananlar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yangın faciasında, şu ana kadar toplam 100 kişinin hayatını kaybettiği, 380'den fazla kişinin ise yaralandığı aktarıldı. Ağır yaralıların da bulunduğu yangında ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan Eyalet İçişleri Bakanı Ramesh Chennitala yaptığı açıklamada, olayda ihmalleri bulunan kişilerin tespit edilmesi için soruşturma başlatılacağını belirtti.

Hindu bayramları içinde en coşkulusu olan festival, yeni mevsimin gelişi için kutlanıyor. Ülkede tüm çatışmaların sona erdiği, ilişkilerin tazelendiği ve onarıldığı, kötü anıların geride bırakıldığı gün olarak kabul ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hindistan'daki yangın faciasında ölü sayısı 100'e yükseldi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER