Hollande'dan flaş açıklama: Savaştayız

Paris'teki kanlı saldırılar nedeniyle Antalya'daki G20 zirvesine katılmaktan vazgeçen Hollande, Fransız meclisine konuştu. Parlamentodaki özel oturumda konuşma yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, 'Savaştayız ama herhangi bir medeniyete karşı değil' dedi

Hollande'dan flaş açıklama: Savaştayız

Fransa'nın başkenti Paris'te 129 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, parlamentodaki özel oturumda konuşma yaptı. Hollande, "Fransa savaştadır ama herhangi bir medeniyete karşı değil, çünkü saldırıyı düzenleyenler herhangi bir medeniyeti temsil etmiyor" dedi.
 
IŞİD'e karşı hava saldırılarının süreceğini söyleyen Hollande, "Dünyayı tehdit eden terörist hareket ile savaş halindeyiz. Suriye terörizm için en büyük fabrika haline dönüştü" dedi. 

Paris saldırılarıyla ilgili Hollande, "Fransızları Cuma akşamı başka Fransızlar vurdu" dedi. "Mülteci akınına uğrayan ülkelere destek olmalıyız" diyen Hollande, "Suriye'de IŞİD'i hedefleyen bir tek büyük koalisyona ihtiyaç var" ifadesini kullandı. 
<< Önceki Haber Hollande'dan flaş açıklama: Savaştayız Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER