Hopa'daki selzedeler için Çanakkale'de toplanan yardım gönderildi

Hopa'daki selzedeler için Çanakkale'de toplanan yardım gönderildi

Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinden zarar görenler için Çanakkale Belediyesi öncülüğünde toplanan yardım malzemeleri, kamyonlarla gönderildi. Sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşların desteğiyle toplanan yiyecek, giyecek ve temizlik malzemelerinin yüklendiği iki kamyon için belediye önünde uğurlama töreni düzenledi.

Törende bir konuşma yapan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Türkiye'de zorda kalan her belediyeye destek geleneğini sürdürdüklerini söyledi. Hopa'daki sel felaketinin büyük bir yıkım olduğunu, ev eşyası, gıda ve su gibi çeşitli ihtiyaç malzemelerinin sivil toplum kuruluşları ve şehirlilerin de destekleriyle toplandığını aktardı. Katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara ayrı ayrı teşekkür eden Başkan Gökhan, "Çanakkale herkesin bir hatırası olan, geçmişi olan, buralarda büyükleri, dedeleri olan bir coğrafya. Dolayısıyla biz de bu coğrafyadan, her türlü yardıma ihtiyacı olan belediyelerimize bu desteği vermeye devam edeceğiz. Şoför arkadaşlarımıza hayırlı yolculuklar diliyorum. Ayrıca katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum. Çanakkale'nin âlicenaplığını yeniden ortaya koydular. Bundan büyük onur duyuyorum, bu kentin belediye başkanı olmaktan büyük onur duyuyorum. İnşallah bir daha böyle ihtiyaçlar, memleketimizde böyle felaketler olmaz diye temenni ediyorum. Hopa'daki kardeşlerimize, yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimle bu malzemelerin hayırlısıyla onlara ulaşmasını diliyorum." dedi.

Gökhan, daha sonra telefonla Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan ile görüştü. İki yardım kamyonunun gönderilmek üzere hazırlandığını söyleyerek, "Başka bir ihtiyaç olursa yine elimizden geleni yapmaya gayret ederiz." dedi. Başkan Cihan da yardım kampanyasında desteği ve emeği bulanan herkese teşekkürlerini iletti. Konuşmanın ardından yardım malzemeleri bulunan kamyonlar, Hopa'ya doğru yola çıktı. CİHAN
<< Önceki Haber Hopa'daki selzedeler için Çanakkale'de toplanan yardım... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER