HSYK'dan küfürbaz hakime özel uygulama

HSYK, küfürbaz hakimi gizli kararnameyle Ankara'ya yakın Kırıkkale'nin Keskin ilçesine kürsü hakimi olarak atadı.

HSYK'dan küfürbaz hakime özel uygulama

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Cihan Haber Ajansı genel müdürü iken Abdülhamit Bilici'ye ve birçok isme Twitter üzerinden hakaret yağdıran Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimi Muhammet Fevzi Aygün için gizli bir kararname çıkarıldığı ve genel tayinlere dahil edilmediği ortaya çıktı.

Siyasilere ve gazetecilere Twitter'dan hakaretler yağdıran Hâkim Muhammet Feyzi Aygün'ün görev yerinin değiştirildiği ortaya çıktı. Zaman Genel Yayın Müdürü Abdülhamit Bilici, Twitter'da kendisine hakaret eden Aygün'den şikayetçi olmuştu. Bilici, HSYK'ya gönderdiği şikayet dilekçesinde Aygün'ün görev yerinin değiştirilmesini ve hakkında kınama cezası verilmesini talep etmişti. Ayrıca, sosyal medyada ‘Aktroller' gibi hükümeti eleştirenlere küfürler yağdıran Aygün'ün kendisine ettiği hakaretlerle kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Bakırköy Adliyesi'nde 10 bin liralık tazminat davası açmıştı.

Aygün, bu sırada HSYK'ya başvurarak tayin istedi. Küfürbaz hakimin tayin talebini içeren dilekçesini genel kararnameye dahil etmeyen HSYK'nın, Aygün'ü Ankara'ya yakın Kırıkkale'nin Keskin ilçesine kürsü hakimi olarak atadığı ortaya çıktı. Bu atama, teamüllere aykırı olarak yapıldı.

Zaman
<< Önceki Haber HSYK'dan küfürbaz hakime özel uygulama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER