Hububat ve bakliyat ihracatçısından STA şikâyeti


İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Zekeriya Mete, "Avrupa Birliği (AB) ülkelerine satışımız dilediğimiz seviyede değil. Çünkü AB'nin üçüncü ülkelerle yaptığı serbest ticaret anlaşmalarından (STA) olumsuz etkileniyoruz." dedi.

Bu aralar ihracatın daraldığı alanlara odaklandıklarını ve yeni bölgelere açılımı araştırdıklarını anlatan Mete, şunları ifade etti:

"Sektör olarak ihracatımızda en büyük pay bölge ülkelerinin. Afrika ülkelerinin payı da artış eğiliminde. İhracatımız, son senelerde rakamsal olduğu gibi ürün türü ve ihraç bölgeleri anlamında da iyiye gidiyor. Biz sektörümüzü daha ileriye taşımak ve ihracatımızı arttırmak için elimiz den geleni yapma gayretindeyiz. Biz büyük bir aileyiz. Bu ailenin büyümesi ve dünyaya açılması için faaliyetlerimiz oldu, olacak. "

Mete'nin açıklamalarına göre hububat, bakliyat ve yağlı tohum ihracatı 2 milyar dolar seviyelerinde. En çok ihraç edilen ürünler şeker ve şeker mamulleri, kakaolu mamuller, diğer gıda müstahzarları, bakliyat türleri, bitkisel yağlar ve hububat.

Öte yandan İstanbul Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçılar Birliği 75. senesini kutlayacak. Bu çerçevede 21 Ekim'de bir etkinlik tertip edilecek ve 2. Ulusal Endüstriyel Gıda Tasarım Yarışması'nın galipleri ödüllendirilecek. 1940'da Türkiye ihracatına katkı yapmak için hayat bulan İstanbul Hububat Bakliyat ve Yağlı Tohumlar İhracatçılar Birliği'nin pek çok tanıtım projesi bulunuyor. 16 sene evvel 150 milyon dolarlık ihracatı temsil eden birliğin şu an 300' e yakın üyesi var.
CİHAN
<< Önceki Haber Hububat ve bakliyat ihracatçısından STA şikâyeti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER