BBP'li Döngel: Şalteri indirip ülke karartılmak isteniyor

BBP'li Döngel: Şalteri indirip ülke karartılmak isteniyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Kayseri Milletvekili adayı Hüseyin Döngel, terör saldırıları ile ilgili değerlendirmesinde, "Türkiye'nin şalteri indirilip ülke karartılmak isteniyor" dedi.

BBP'li Hüseyin Döngel, Ankara'da yapılan bombalı terör eylemiyle ilgili olarak, "Demokrasi ve barış mitinginde hayatını kaybeden vatandaşlarımızla, acısını yüreğimizde derinden hissettiğimiz Erzurum'daki şehit edilen polislerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve metanet, Türk milletine başsağlığı diliyorum." diye konuştu.

Döngel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye, tarihinin en büyük can ve mal kaybına yol açan bir terör saldırısı yaşamıştır. Bu ve bundan önceki terör olaylarıyla Türkiye içerde 1980 öncesi döneme sürüklenmek istenirken dışarıda da Suriye merkezli ABD, Rusya destekli Ortadoğu'daki savaşın içerisine çekilmek istenmektedir. Kardeş kardeşe kırdırılarak, düşman edilerek birliğimizin ve bütünlüğümüzün temeline dinamit konularak Türkiye yaşanmaz bir ülke haline getirilmek istenmektedir. İzlenen güvenlik, diplomatik ve terör politikaları ülkemizin dış müdahalelere açık kolayca kaos ortamı oluşturacak bir pozisyona getirmiştir. AKP'nin yanlış iç, dış ve terör politikalarını ülkeyi ne hale getirdiğine şahit oluyoruz. Bu hadiseler yanlış politikaların neticesidir. Türkiye bir yandan basiretsiz Suriye ve Ortadoğu politikasının diğer yandan terörle mücadele yerine müzakereyi tercih eden, çözüm süreci adı altında çözülme süreci sarmalını sürüklenmesinin bedelini ödüyor. Bu saldırıyı kim gerçekleştirmiş olabilir, diyorlar. Bir çok ihtimal akla geliyor. Çünkü Türkiye'yi yönetenler Türkiye'yi birçok ihtimalle karşı karşıya bıraktılar."

BBP'li Döngel, yaşanan her terör saldırısı ve kaybedilen canların tek sorumlusunun AK Parti hükümeti ve güvenlik bürokrasisi olduğunu ifade ederek, "Zafiyet yok, diyorlar. Nasıl zafiyet olmaz. Bu terör eylemi başından sonuna kadar zafiyetin sonucudur. Bu saldırı, Hatay'ın, Diyarbakır'ın ve Suruç'un bir halkasıdır. Türkiye'nin göbeğinde kuş uçsa haberi olan bir devlet hainleri tespit edip bu saldırıyı önleyememiştir. Başbakan orayı burayı suçlayacağına kendi zafiyetlerini tespit etmeli, sorumluluklarını hatırlamalı, bu işin arkasında kim veya kimler varsa ortaya çıkarıp gereğini yapmalıdır. Diğer yandan bu hadisenin sorumlusu olan ilgili bakan ve bürokratlar istifa etmeli, etmeli ki artan öfke ve tansiyon düşsün." diyerek sözlerini tamamladı. CİHAN
<< Önceki Haber BBP'li Döngel: Şalteri indirip ülke karartılmak isteniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER