Patlama öncesi HDP'lileri bir yere topladılar iddiası

Patlama öncesi HDP'lileri bir yere topladılar iddiası

Ankara'daki bombalı saldırıda hayatını kaybeden 2 Elbistanlı vatandaş için tören düzenlendi. Törende konuşanlar ölenlerin Ankara'ya barış için gittiklerini ifade ederken, bazı kişilerin patlama öncesi başta HDP'liler olmak üzere bazı grupları bir araya topladığını iddia etti.

Ankara'da yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin arasında Elbistan'dan Ebru Mavi ve Seyhan Yaylagün isimli iki genç de bulunuyor. Ankara Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi Ebru Mavi ile Seyhan Yaylagül için Elbistan Cemevi'nde tören düzenlendi. Cenaze törenine Ankara'daki patlamada yaralananlardan da katılanlar oldu.

Seyhan Yaylagül'ün yakınları Ankara'da toplanma yerinde kimliği belirsiz kişilerin kitleyi yönlendirdiğini, HDP ve diğer bazı grupları bir araya topladıklarını iddia etti. Seyhan Yaylagül'ün kardeşi Meryem Yıldız, bombaların barış için gidenleri hedef seçtiğini ifade ederek, "Birilerinin kitleleri yönlendirdiği öğrendik. Akın akın insanlar geliyordu. Barış için geliyorlardı. Ben kortejin 3. sırasındaydım. Arkama baktığımda insanlar parçalanmıştı. Tüm sendikalar, sivil toplum kuruluşları olduğu için böyle bir saldırı aklımıza gelmedi. Ancak güvenlik tedbirleri yoktu. Arama noktası yoktu. O şüpheliydi." dedi. CİHAN
<< Önceki Haber Patlama öncesi HDP'lileri bir yere topladılar iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER