Hüda Kaya'dan Digiturk'e tepki: Bu bir sindirme, susturma hareketi

Hüda Kaya'dan Digiturk'e tepki: Bu bir sindirme, susturma hareketi

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Digiturk'ün, Samanyolu, Bugün, Mehtap, Yumurcak gibi 7 televizyon kanalını platformdan çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, "Kendisini eleştiren, sorgulayan, muhalif olan bütün kesimlere son derece acımasız, sindirme, susturma hareketini geliştiriyor." dedi.

Türk Telekom bünyesinde faaliyet gösteren dijital yayın platformu Tivibu'nun ardından Digiturk de Samanyolu TV, S Haber, Bugün TV ve Kanaltürk gibi televizyon kanallarına sansür uygulama kararı aldı. Bu duruma medya ve siyaset dünyasından büyük tepkiler geldi. HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya da bu durumu muhalif sesleri kesmeye çalışmanın bir parçası olarak değerlendirdi.

Kaya, "Bir önceki hafta 33 tane Kürt medyasından kişiye aynısı yapıldı. Şimdi cemaat kanallarına aynısı yapılıyor. Doğan medyasına aynı tehdit ve şantajlar sürüyor. Kendisini eleştiren, sorgulayan, muhalif olan bütün kesimlere son derece acımasız, sindirme, susturma hareketini geliştiriyor. 1 Kasım'dan sonra bunu çok daha derinleştirecek. Hep birlikte ezilenlerin sesi olmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

"Özgürlüğün önünün kapatılmasına birlikte engel olmak zorundayız." diyen Kaya, eleştirisini şöyle sürdürdü: "Neresinden tutsak el kalır misali… Hukuksuzluk oluyor demenin bir manası kalmadı. Ne ahlakı, ne hırsızlığı konuşabiliyoruz, ne özgürlüğün elimizden alınmasını konuşabiliyoruz. Ne yapıp edip, 1 Kasım öncesi ve sonrasına özgürlüğün, barışın, adaletin takipçileri olarak bu zalime haddini bildirmeliyiz."
CİHAN
<< Önceki Haber Hüda Kaya'dan Digiturk'e tepki: Bu bir sindirme, susturma... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER