Hukuksuzluklara karşı tepkisini böyle dile getirdi

Hakim Orhan Gödel adalet.org internet sitesinde yazdığı "Özür dilemiyorum" başlıklı yazısında, savcıların tutuklanmasını ve yargı üzerindeki baskıyı sert bir dille eleştirdi.

Hukuksuzluklara karşı tepkisini böyle dile getirdi

İşte hakim Orhan Gödel'in yazdığı o yazı:

Yargı mensupları için yeni tutuklama kararları;

Yargı Mensuplarına sistematik olarak yapılan baskı yetki değişimi, Sürgün, Açığa alma, Tutuklamalara;

Hiç ama hiç şaşırmıyorum.

Hukuku çiğneyenler politik amaçlarına alet edenler kim olursa olsun ÖZÜR DİLEMİYORUM.

21/OCAK/2015 tarihinde Adalet Org.ve Adalet Gündemi Net sitelerindeki yazımı takdirlerinize sunuyorum. Yeni Türkiye'nin yeni HSYK'sı, Yürütmenin kontrolünde şimdilik Savcıları açığa alma işlemlerine tam gaz devam ediyor.

Daha önce ifade etmiştim, "Hiçbir kimseye peşinen kefil olunmamalı ve peşinen aklanmamalı ancak bundan daha önemlisi hiçbir kimse peşinen mahkum edilmemeli" hukuk içerisinde kalınarak adli ve idari işlemler yapılmalı ve özellikle "siyasiler ve işadamları" için geçerli olan "beraat-i zimmet asıldır" ilkesi hakim ve savcılar için de uygulanmalıdır.

Dün (20/01/2015) tarihli UYAP açılış sayfasında özlü sözler bölümünde Shakespeare'in bir sözünü koymuşlar, "para önden gidip insana bütün yolları açar" tam da günün anlam ve önemine uygun bir söz olmuş, Twitter ve Facebook'ta konuyu paylaştım, tebrik ettim...

Açıkça ifade edeyim, hakim-savcı siyaseti dizayn etmek için hareket etmez, etmemelidir. Ancak hiçbir hakim savcı siyaset etkilenir diye suçu ve suçluyu görmemezlikten gelemez ve gelmemelidir.

Açığa alınan meslektaşlarım, adalet yarına kalabilir ancak adaletsizlik kimsenin yanına kalmaz. Haklı iseniz, hak er ya da geç tecelli edecektir.

Ancak bir yıldır siyasi arenada söylenen sözler, HSYK seçiminden önce dile getirilen projelere bakılırsa, sizleri ve yargı mensuplarını daha çetin günler bekliyor.

Bu yüzden önceki yazılarımda "hakim ve savcılar için ve HSYK için DUT ZAMANI dedim sonra GİT ZAMANI dedim, sırada TUT ZAMANI var," felaket tellallığı yapmak istemem ancak bu süreçte hukuksuz açığa almalar artacak ve akabinde hukuksuz tutuklama yollarına gidilecek gibi duruyor...

Shakespeare'in sözündeki parayı, yol açıcı olarak görmeyen makama, mevkiye mesleğini, adaleti satmayan, sadece hakka, hukuka biat edenlere selam olsun.

Yargı Gündemi
<< Önceki Haber Hukuksuzluklara karşı tepkisini böyle dile getirdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER