Hükümetin bazı bürokratlara ödediği ücret göz kamaştırdı

Asgari ücreti artırmak için kaynak bulamayan AKP hükümeti'nin "işçi statüsündeki" bürokratlarına 7 ile 33 bin lira arasında ücret ödeniyor.

Hükümetin bazı bürokratlara ödediği ücret göz kamaştırdı


Taraf Gazetesi''nin haberine göre, muhalefetin asgari ücretin artırılması ve emeklilere ikramiye ödenmesine yönelik vaatlerine "kaynak nerede" sorusunu yönelten AKP hükümetinin, bazı bürokratlara ödediği ücret göz kamaştırıyor. Bu kurumların başında ise Borsa İstanbul geliyor.

TÜM BÜROKRATLAR ''İŞÇİ'' STATÜSÜNDE


Borsa İstanbul''da görev yapan tüm bürokratlar "işçi statüsünde" yer alırken, aldıkları ücretler ise 2012 yılı rakamları ile 7 bin ile 33 bin lira arasında ücret ödeniyor. Aynı bürokratlara astronomik maaşların dışında asgari ücretin yaklaşık 9 katı kira yardımı ödendiği belirlendi.

SAYIŞTAY TESPİT ETTİ


Borsa İstanbul Başkanlığı''ndaki ücretlerle ilgili tespitleri Sayıştay Başkanlığı yaptı. AKPr''li yöneticilerin "duman oluruz" sözleriyle tarihe geçen Sayıştay raporlarında, eski adıyla İMKB''de bürokratların işçi statüsünde kamu ücret dengesinin çok üstünde ücret almaları eleştirildi. Sayıştay''ın raporunda işçi statüsünde çalışan borsa başkanının maaşının 33 bin lira olduğu, yine kurumda işçi statüsünde çalışan uzmanlara 7 bin lira, başkan yardımcılarına 20 bin, danışmanlara 15 bin, müdürlere 13 bin lira maaş ödemesi yapıldığı vurgulandı.

Raporda ayrıca bu söz konusu "işçi" statüsünde çalışan bürokratlara kira yardımı hizmet tazminatı adı ayda 9 bin 400 lira ödeme yapıldığı belirtildi.

BAŞKANIN MAAŞI 90 BİN LİRAYA ULAŞIYOR


Borsa İstanbul''un eski başkanı İbrahim Turhan, 7 Haziran seçimlerinde AKP''den milletvekili adayı olmak için istifa etmişti. Borsa İstanbul başkanları aynı zamanda Takasbank''ın da yönetiminde görev yapıyorlar. Bu sebeple ek ödemelerle birlikte şu anda aylık ortalama olarak ücretler 90 bin lira düzeyinde bulunuyor.

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER