"Hükümetin programında manevi kalkınma ile ilgili faaliyet göze çarpmadı"


Din Görevlileri Birliği Derneği (DİN-BİR-DER) Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, birçok olumlu konu bulunan 64. Hükümet'in programında, manevi kalkınma ile ilgili hiçbir faaliyetin göze çarpmadığını söyledi.

Hamdi Yıldırım yazılı gündem değerlendirmesinde, aynı zamanda faizci kapitalist tatbikattan faizsiz adil bir düzene geçiş tatbikatı ile ilgili hiçbir esasın programda zikredilmediğini ifade ederek, "Bu bakımdan hükümet programı iki önemli ayak bakımından eksik başlamıştır. Umarız ki bu eksikler bütçede tamamlanır." dedi.

Müslüman ülke olan Bangladeş'te, geçen hafta Cemaati İslami Genel Sekreteri Ali İhsan Mücahit'in yönetim tarafından tutuklu bulunduğu cezaevinde birkaç arkadaşı ile birlikte haksız olarak idam edildiklerini hatırlatan Yıldırım, bu ve bundan önceki idam kararlarını asla kabul etmedikleri ve lanetlediklerini söyledi.

"İSLAM ÜLKELERİNDE HUZUR VE SÜKÛN MUTLAKA SAĞLANACAKTIR"

Yıldırım, dünyanın birçok bölgelerinde Müslümanlara yönelik katliamların devam ettiğine de işaret ederek, "Bu katliamlara karşı Müslüman ülke yöneticilerinden hiçbir faaliyet görünmemekte ve hiçbir ses duyulmamaktadır. Ama bütün bu katliamlar, zalimler istemese de inananların engellenemez mücadeleleriyle, İnşallah son bulacak ve İslam ülkelerinde huzur ve sükûn mutlaka sağlanacaktır. Bu nasıl olacak? İslam dünyası kendi sorunlarını kendi içinde çözebilecek tarihsel birikim ve tecrübeye sahiptir. İslam ülkelerindeki yabancı devletler ve yabancı hegemonyası; İslam alemini hemen ve derhal terk etmelidir. Hiçbir yabancı müdahale Müslümanların kendi aralarındaki sorunları çözmeye yaramamakta ve her an daha büyük kaoslara vesile olmaktadır." şeklinde düşüncesini paylaştı.

"MÜSLÜMAN ÜLKE YÖNETİCİLERİ İSLAM'IN EMRETTİĞİ 'İTTİFAK AHLAKI'NI ESAS ALMALI"

Müslüman ülke yöneticileri İslam'ın emrettiği 'ittifak ahlakını' esas alarak emperyalist ülkelerin yöneticileriyle konuşmaktan çok, aralarında müzakere etmesi, savaşları ve halklarına yaptıkları zulümleri durdurmasi gerektiğine vurgu yapan Yıldırım, şunları ifade etti: "Ne olursa olsun en kötü barış en iyi savaştan daha iyidir. Milli Görüş'ün kurduğu D-8; kuruluş amacı istikametinde çalışmalarını hızlandırıp İslam Birliği hedeflerini gerçekleştirmeye azami gayret etmelidir. Bütün bunların öncülüğünü de Türkiye yapmalıdır. Biz şuurlu Müslümanlar olarak Türkiye'den bunu bekliyoruz. Türkiye her zaman savaşı değil barışı, çatışmayı değil sağduyu ve diyalogu, kin ve nefreti değil, merhamet ve adaleti, şartlar ne olursa olsun güçlünün değil, haklının yanında yer almalıdır. Avrupa Birliğinin peşinde koşma yerine, İslam Birliğinin peşinde koşmalıdır."

"ALLAH'IN EMRİ OLAN HAKKI VE SABRI TAVSİYE ETMELERİNİ ÖNERİYORUZ VE BEKLİYORUZ"

DİN-BİR-DER Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım, Türkiye'de uygulanan faizci kapitalist ekonomik düzenden derhal vazgeçilip, 'Adil Ekonomik Düzen'e geçilmesi, ithalat rejiminden, üretim ve yaygın kalkınmaya yönelinmesi, şeffaf, şaibesiz, dürüst, adil bir yönetim anlayışının ortaya konulması gerektiğini kaydetti.

Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Suriye ve Irak halkının uğradığı zulümlere karşı başka zalimlerle işbirliği yapacak yerde, mazlum halkların savunucusu olduğunu tatbikatlarıyla ortaya koyarak her zaman itidal çağrısında bulunmalıdır. Bütün bu uyarıları biz İslam kardeşliği vazifemizi yerine getirmek için yapıyoruz. Bunu yaparken ülkemizde bulunan din görevlilerini de her platformda, herkese ehveni şerri değil, Allah'ın emri olan hakkı ve sabrı tavsiye etmelerini öneriyoruz ve bekliyoruz. Umarız ki bir an evvel ülkemizin yöneticileri İslam ülkelerindeki bu zulümleri engellemeye yönelik icraatlar ortaya koyarlar ve Müslümanların dertlerine deva olurlar." CİHAN
<< Önceki Haber "Hükümetin programında manevi kalkınma ile ilgili faaliyet... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER