Hür Demokratlar da AfD'li eski üyeleri istemiyor


Parti içi krizden dolayı hayal kırıklığı yaşayan ve popülist Almanya için Alternatif Partisi'nden (AfD) ayrılan üyeleri kimse kabul etmiyor. Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Sekreteri Peter Tauber'in "Kim AfD'de etkin olduysa Hıristiyan Demokrat olamaz." tepkisinden sonra Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı Christian Lindner, kapılarının AfD'li eski üyelere kapalı olduğunu açıkladı.

"AfD'nin üyesi veya milletvekili adayı olarak azınlıklara, eski partilerine ve medyaya karşı nefret söylemi içine giren kişiler geleneksel liberal partiye hoş gelemezler." diyen Lindner, AfD'nin yerel politikacılarının da AFD içinde geleceklerinin olmadığını söyledi. Söylediklerinin AfD'li Avrupa Parlamentosu Milletvekili Olaf Henkel içinde geçerli olduğunu belirten Lindner, AfD'nin kurucusu Bernd Lucke ve AfD'den ayılanların oluşumu Weckruf'un liberal olmadığını ifade etti.

4 Temmuz 2015'de gerçekleştirilen parti kurultayında Bernd Lucke, Frauke Petry karşı başkanlık yarışını kaybederek partiden istifa etmişti. Lucke yaptığı açıklamada yeni yönetimin İslam ve göçmenlere karşı sert açıklamalarına dikkati çekerek AfD'nin aşırı sağa kaydığını ileri sürmüştü. Lucke ile birlikte 2 binden fazla AfD üyesi partiden ayrıldı. Weckruf adıyla yeni bir oluşum başlatan Bernd Lucke'nin haftaya yeni parti kurması bekleniyor. CİHAN
<< Önceki Haber Hür Demokratlar da AfD'li eski üyeleri istemiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER