İbrahim Mart: Kış ve lodoslu havalara dikkat


Makina Mühendisleri Odası (MMO) Bursa Şubesi Başkanı İbrahim Mart, soğukların etkisini göstermeye başlamasıyla artan ısınma ihtiyacının kurallara göre ve dikkatli şekilde karşılanması gerektiğini açıkladı.

Mart, meteoroloji tarafından hafta sonu için etkili olacağı duyurulan lodos konusunda da dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Isınmada kullanılan katı ve gaz yakıtlarına ilişkin soba ve diğer cihazların usulüne uygun şekilde kullanılması gerektiğinin altını çizen Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı, karbonmonoksit zehirlenmelerinin neden olduğu ölümlerin önüne geçilmesinin mümkün olduğunu bildirdi.

Soğukların kendini hissetirmesi ile karbonmonksit zehirlenmelerine ilişkin haberlerin de gelmeye başladığını hatırlatan MMO Şube Başkanı Mart, her yıl benzer olayların yaşanmasının üzücü olduğunu ifade etti.
Doğalgaz kullanımında yıllık kontrol ve denetimlerin yasal bir zorunluluk olmadığını belirten Mart, bunun da abonelerin duyarlılığına bırakıldığını kaydetti. İbrahim Mart, gaz dağıtım şirketlerinin periyodik kontrol ve denetimleri yapması için yasal bir düzenlemeye gidilmesinin önemine işaret etti.

LODOSLU HAVALARDA CİHAZ VE SOBALARI YAKMAYIN

Standartlara uygun baca kullanımı ve bunların da her sezon en az bir kez temizlenmesinin zorunlu hale getirilmesini isteyen MMO Şube Başkanı, bunun da denetlenmesi gerektiğini vurguladı.

Denetimlerin de yaptırımlara bağlanması gerektiğine dikkat çeken İbrahim Mart, karbonmonoksit zehirlenmeleri başta olmak üzere ev kazalarının İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına alınmasının gerekliliğine işaret etti.
CİHAN
<< Önceki Haber İbrahim Mart: Kış ve lodoslu havalara dikkat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER