İddia: Zabıtanın evi kaldırımı işgal etti; Belediye: Kaldırım arsaya tecavüz etti!


Çekmeköy'de, kaldırımın zabıta memuruna ait inşaatın içinde kalması tartışmalara neden oldu. Mahalle sakinleri, zabıtayı kaldırımı işgal etmekle suçladı. Belediye ise, "Kaldırım arsaya tecavüz etmiş." açıklamasını yaptı.

Çekmeköy Belediyesi'nde zabıta memuru olarak çalışan Y.U, Aydınlar Mahallesi'ndeki köşe başı arsasına inşaat yapmaya başladı. Her iki yöndeki kaldırımın, 7 kata ulaşan inşaatın içinde kalması mahallede tartışmalara neden oldu. Yol boyu devam eden kaldırımın, inşaat alanında bitmesi dikkatlerden kaçmadı.

Belediye ve zabıtadan çekindikleri için kameralara karşı konuşmayan bazı mahalle sakinleri ise, zabıta Y.U'nun inşaatının kaldırımı işgal ettiğini öne sürdü. Mahalle sakinleri, kendi arsalarına böyle bir imkanın verilmediğini iddia etti.

Bu arada, zabıta memuru Y.U'nun açıklama yapması için ulaşılan Çekmeköy Belediyesi, yazılı açıklama yaptı. İnşaata 17 Ağustos 2015 tarihinde ruhsat verildiğinin belirtildiği açıklamada, yapının ruhsata uygun olarak inşa edildiği savunuldu. Açıklamadaki, "…Samanyolu Sokak kısmında yapılan duvarında Parsel sınırında yapıldığı, bu sokak üzerinde yeni bir inşaat olmadığı ve yapılan yol ile kaldırımın eski olduğu yapılan son uygulama ile kaldırımın ilgili parsele tecavüzlü olduğu tespit edilmiştir. Bu sebeple parsel sınırlarını çevreleyen duvarın değil, burada kaldırımın parsele tecavüzlü olduğu tespit edilmiştir. Yeni yapılaşmalar oldukça Samanyolu Sokak'taki 7 metrelik yol, plana uygun şekilde yapılacaktır." ifadeleri dikkat çekti.


CİHAN
<< Önceki Haber İddia: Zabıtanın evi kaldırımı işgal etti; Belediye:... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER