'IF Wedding Fashion İzmir' için geri sayım başladı


İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) partnerliğinde gerçekleştirilecek olan IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı için geri sayım başladı. IF Wedding Fashion İzmir, 2-5 Şubat 2016 tarihlerinde Fuar İzmir'de kapılarını 10. kez açmaya hazırlanıyor.

Sektörün önemli ulusal ve uluslararası üretici markalarına ev sahipliği yapacak olan fuar, bu yıl rekor katılıma ulaşan 'İzmir Gelini' temalı Gelinlik Tasarım Yarışması'yla da dikkatleri üzerine çekiyor. Bu yılın performans defilesi, yarışmanın geçen yılki birincisi Taner Tabaklı tarafından gerçekleştirilecek. İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası atölyesinde çalışmalarına devam eden Tabaklı, kariyerinin ilk defilesi için modeller üzerinde son provalarını yaptı. Öte yandan, finalde yarışacak olan 15 tasarım için genç tasarımcılar, İzmir Terziler ve Konfeksiyoncular Odası atölyesinde çalışmalarına son hız devam ediyor.

GENÇ TASARIMCILARA TAM DESTEK

Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarı olan IF Wedding Fashion'a rekor sayıda ziyaretçi beklediklerini belirten İZFAŞ Genel Müdür Yardımcısı Hasan Tunçağ, fuarın, dünyada bir marka olarak anılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tunçağ, Gelinlik Tasarım Yarışması sayesinde yeni modacıların önünü açmayı hedeflediklerini belirterek, "Yeni markalar, genç tasarımcılar ve modacılar sayesinde ortaya çıkıyor, bu konuda gençlere inancımız da desteğimiz de tam." diye konuştu.

Fuarın, defileleri ile de renkli görüntülere sahne olacağını, birçok firmanın defilelerinin fuarda sergileneceğini anlatan EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden, "Bu yıl İZFAŞ sıkı çalışmaları ile fuarı her yönüyle büyüttü. Kendilerine teşekkür ediyorum. Avrupa'nın en büyüğü olan IF Wedding Fashion, bu yıl da sektöre damgasını vuracak. Fuarda ayrıca, Türkiye'nin dört bir yanından başvuruların olduğu Gelinlik Tasarım Yarışması'nın da sonuçları açıklanacak. Genç tasarımcıların gelinlik tasarımları da yine moda severleri heyecanlandıracak." diye konuştu.

2015 yılının Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi Taner Tabaklı, bir yıldır hazırlıklarını yaptığı 'İda'nın Gelinleri' koleksiyonunun performans defilesini 4 Şubat Perşembe akşamı gerçekleştirecek. 10 abiye ve 30 gelinlikten oluşan 40 parçalık bu koleksiyon hazırlanırken ağırlıklı olarak ipek, ipek şifon, şifon, hayal tül ve saten kumaşları kullanan Tabaklı, her yıl yarışmaya hırsla hazırlandığını, kazanamasa bile isteği kırılmadan azimle çalışmaya devam ettiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen IF Wedding Fashion İzmir Fuarı, sektöre ve yalnızca profesyonel alıcıya yönelik olarak düzenleniyor. 4 gün sürecek fuarda gelinlik, damatlık, abiye giyim ürünleri sergilenecek. Her yıl dünyanın dört bir yanından ağırladığı yabancı alım heyetleri ile gelinlik sektörü ihracatına katkı sağlayan IF Wedding Fashion İzmir; Ege Giyim Sanayicileri Derneği'nin (EGSD) partnerliğinde, T.C. Ekonomi Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (MHGF) ve Mimar Kemalettin Moda Merkezi'nin destekleriyle gerçekleştiriliyor.


CİHAN
<< Önceki Haber 'IF Wedding Fashion İzmir' için geri sayım başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER