'Nüfusa göre değil, coğrafi yapıya göre destek'


Artvin'in Şavşat İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, belediyelere nüfusa göre verilen desteğin masa başında yapılmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Artvin'in Şavşat İlçesi Belediye Başkanı Öztürk, yaptığı açıklamada nüfusa göre verilen destek uygulamasının yanlış olduğunu savunarak, masa başında yapılan hesaplamanın doğru olmadığını dile getirdi. Nüfusa göre değil, coğrafi yapıya göre destek istediklerini vurgulayan Başkan Öztürk, "Bu çileyi biz çekiyoruz. Sene 365 gün biz yaşıyoruz burada. Yazın gelipte gurbettekileri kınamak istemiyorum ama gelirler 20 gün, burayı niye yapmadın, şurayı niye yapmadın? Kardeşim ben neyle yapayım sana, yani 10 bin nüfusa göre bana pay veriyorsun. Yazın da diyorsun ki 40-50 bin kişiye hizmet et. Yani eksiklik burada, masa başında işte hesap yapılırsa ceremesi de bize çıkıyor." dedi.

Söz konusu durumun tüm Karadeniz belediyelerinin ortak sıkıntısı olduğunu toplantılarda dile getirmelerine rağmen dinlenmediklerinden dert yanan Başkan Öztürk, "Ama bizi kim dinler, tasarı hazırlanırken bu da göz önüne alınsın diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Şavşat Belediye Başkanı olarak yetkililere seslendiğini belirten Başkan Öztürk, "Sizin aracılığınızla etkili, yetkili kimse, onu da ben söylüyorum Şavşat Belediye Başkanı olarak, ben nüfusa göre pay istemiyorum. Çoğrafi şartlara göre pay istiyorum." diye konuştu.

KONAKLAYACAK YER YOK

Yazıyla kışıyla çok güzel manzaralara bürünen Şavşat'ın turizm şehri olması konusunu da değerlendiren Başkan Öztürk, şu değerlendirmede bulundu: "Turist gelsin gelsin de neyine gelsin. Hizmet sunma anlamında birşeyleriniz de olacak. Adam geliyor Şavşat'ta konaklayacağı yer yok. Şavşat Evi, Şavşat Kalesi, Tepeköy Kültür Evi, Karagöl, Tibet Kilisesi akşam kalacak yer yok. Turist buraya geldiği zaman 4-5 gün, 1 hafta kalması, konaklaması lazım. Yani yaylalara çıkması lazım. Onlar farklı birşey."
CİHAN
<< Önceki Haber 'Nüfusa göre değil, coğrafi yapıya göre destek' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER