İhlas Holding'de yeni bir mağduriyet daha

İnşaat projelerinden milyarlarca lira rant elde eden İhlas Holding’e yönelik her geçen gün başka bir mağduriyet ortaya çıkıyor.

İhlas Holding'de yeni bir mağduriyet daha

75 bin mudisine ödemesi gereken 450 milyon doları hâlâ ödemeyen holdingin şimdi de çalışanlarının maaşlarını eksik yatırdığı iddia ediliyor. Asgari geçim indiriminin bile ödenmediğini belirten birçok çalışan, maaşlarını da  alamadığını ifade ediyor.

İhlas Finans’tan kalan 450 milyon dolarlık borcunu 75 bin mudisine 14 yıldır ödemeyen İhlas Holding’in çalışanlarının maaşlarını eksik yatırdığı iddia ediliyor. Son olarak Ispartakule’deki arazisi üzerine 1 milyar liralık imar rantına uğrayan şirketin, büyük inşaat projelerinden gelen paraları ne yaptığı bilinmediği iddia edilirken çalışanlarının birçoğunun maaşlarını alamadığı ifade ediliyor. Bir akrabasının İhlas Holding bünyesinde faaliyet gösteren İhlas Armutlu Tatil Köyü’nde çalıştığını belirten Filiz Erdem, İhlas Grubu’nun çalışanlarına devletin verdiği asgari geçim indirimini bile ödemediğini kaydediyor. Armutlu Tatil Köyü’nde muhasebede ve rezervasyon kısmında çalışan birçok kişinin sosyal sigorta kurumuna kaloriferci olarak beyan edildiğini dile getiren Erdem, bu yolla çalışanların sigorta meblağlarının en düşük seviyeden yatırıldığını söylüyor. Bu durumun birçok kez şikâyet konusu edildiğine dikkat çeken Erdem, “Müfettişler geliyor ama hiç sorun çıkmıyor. Denetçi bile bir şekilde görmüyor.” ifadelerini kullanıyor.  Medya grubundaki çalışanlarına 6 ay birden maaş ödeyemeyen grubun, birçok yazarı ve muhabiri ile yolları ayrılmıştı. Maaşlarını alamayan TGRT Haber ve Türkiye Gazetesi çalışanları bu duruma isyan etmiş ve Twitter üzerinden açıklama yapmıştı. Çalışanlar ortalama bin 500 lira düzeyindeki maaşlarının ödenmemesini protesto ederek, “İşin kötüsü öyle bir korku hegemonyası kuruldu ki kimse sesini çıkaramıyor. İhlas Holding devletten trilyonluk ihaleler alıyor. Çalışanların bin 500 TL tutarındaki maaşları ödenmiyor.” diye tepki göstermişti. Faturalarını, ev kiralarını ve banka borçlarını ödeyemeyen personel, zor günler geçirirken şirketin 20 yöneticisine lüks villa vermesine çalışanlar tepki göstermişti.
<< Önceki Haber İhlas Holding'de yeni bir mağduriyet daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER