İhracatçı, İtalya'dan umutlu döndü


Dünya doğal taş sektörünün önemli fuarlarından Verona Marmomacc'a katılan ihracatçılar umutlu döndü. İtalya'nın Verona şehrinde tertip edilen fuara ilgi yoğundu.

Dünya doğal taş devlerini bir araya getiren Marmomacc'ta Türkiye, katılımcı firma adedinin yanında toplam tanıtım alanını da büyüttü. 2014'te toplam 111 firmanın konuk olduğu fuarda bu sene 146 şirket yer aldı. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği'nin (İMİB) girişimleri ile şirketler 6 bin metrekare alanda ürünlerini sundu.

İMİB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kahyaoğlu, Marmomacc fuarının dünya doğal taş ve teknikleri bakımından önemine işaret ederek, "Bu fuarı çok önemsiyoruz. Öyle ki 2014'te oplam 111 firma katılırken, bu yıl 146 firma ile katıldık. İhracatta daralmanın yanında yaptığımız tanıtım faaliyetleri ve teşvikler bunda etkili oldu. Fuara katılan firmalar ilgiden oldukça memnun oldular. Sektör aktörlerinin yoğun olması ve yapılan ikili görüşmeler, önümüzdeki aylar için umut verdi." dedi.

Sektör ihracatının gerilediği bu dönemde fuarın yeni bir imkan yakaladığını belirten Kahyaoğlu, şunları dile getirdi:

"İMİB olarak tüm firmalarımızın satışını büyütmek ve yeni bölgelere açılmak için fuarlara katılmasını teşvik ediyoruz. Ekonomi Bakanlığımız da bu konuda firmalara önemli teşvikler sunuyor. Mermer ve traverten üretiminde dünya önderi Türkiye'nin satışlarını arttırmada önemli rol oynayan fuarda, etkinlikler ile hem doğal taşımızın hem de ülkemizin tanıtımını yaptık. Ayrıca dünyada yeni ürün ve trendleri takip etme imkânı bulduk. 2016 için toplam sergi alanımızı artırmanın yanında Türkiye'nin ön sıralarda yer alması için fuar yönetiminden talepte bulunduk. Olumlu cevap alacağımız kanaatindeyim."

CİHAN
<< Önceki Haber İhracatçı, İtalya'dan umutlu döndü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER