İki kardeş borsa antepfıstığının geleceğini konuştu


Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) ve Nizip Ticaret Borsası (NTB) tarafından 'Ortak Meclis Toplantısı' düzenlendi. İki kardeş borsanın toplantısında antepfıstığı ve zeytin üretiminde yaşanan sıkıntılar, yapılan çalışmalar ve sektörün beklentileri masaya yatırıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTB Meclis Başkanı Selami Memiş, "Bizler aynı şehirde üreticilerine ve üyelerine hizmet vermeye çalışan, aynı ürün grupları üzerinde faaliyetler gösteren borsalarız. Hedeflerimiz ve amaçlarımız hep aynı. Bu nedenle kardeş borsalar arasındaki bu güzel birlikteliği her zaman güçlü ve sıcak tutmamız lazım." dedi. Ortak meclis toplantılarını, istişare etmek ve sektörel sorunlara birlikte çözüm arayışlarında bulunabilmek açısından önemsediklerini kaydeden Memiş, bu toplantıların yıl içerisinde belli periyotlarla sürekli hale getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu "Yaşadığımız toprak, soluduğumuz havaya kadar Nizip'le her şeyimiz aynı; duygularımız, isteklerimiz, şikâyetlerimiz hep ortak. Gaziantep için hizmet veren bu iki borsaya seçimle gelen yönetim kurulu veya meclis üyeleriyiz. Bizler belki bugün oluruz, yarın olmayız ama iki borsa bugün olduğu gibi bundan sonra da hep bir ve beraber olmalı, kurulan kardeşlik ve dostluk bağları daha da güçlendirilerek geleceğe taşınmalı." diye konuştu.

NTB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Sarı da iki borsa arasında ortak çalışma atmosferinin oluşturulmasının önemine değindi. Ortak faaliyetlerin başta Gaziantep ve Nizip olmak üzere tüm bölgeye artı katkıların sunacağını belirten Sarı, "Kardeş borsalar olarak en büyük önceliğimiz antepfıstığı olmalı. Bilindiği üzere fıstık ilimizin ve ilçemizin en önemli değeri bu yüzden bu konudaki iş birliği önceliklerimiz arasında yer almalı." şeklinde konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber İki kardeş borsa antepfıstığının geleceğini konuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER