İki merkez ilçe belediyesinin 2016 toplam bütçesi 270 milyon lira

İki merkez ilçe belediyesinin 2016 toplam bütçesi 270 milyon lira

Malatya'nın iki merkez ilçesi Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin toplam bütçesi 270 milyon 460 bin lira olarak belirlendi.

Battalgazi ve Yeşilyurt Belediye Meclisleri, son meclis toplantılarında 2016 yılı bütçelerini belirledi. Battalgazi Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısının son birleşimi, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan başkanlığında Battalgazi Belediye Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Başkan Gürkan'ın yaptığı konuşmanın ardından daha önce kalem kalem görüşülerek oylanan ve kabul edilen Battalgazi Belediyesi 2016 mali yılı ücret tarifesinin görüşülmesinin ardından, 2016 mali yılı bütçesi 140 milyon TL olarak kabul edildi.

Diğer bir gündem maddesi olan, Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün su depoları bulunan ve mülkiyetleri Battalgazi Belediyesi'ne ait olan parsellerin devir edilmesi talebi de görüşüldü. Talebin oy birliği ile kabul edilmesine karar verildi.

Toplantıda son olarak, Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nın öncülüğünde yapılan 6. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Battalgazi Belediyesi'nin katkı ve katılımının sağlanması için 150.000 TL nakdi yardımın yapılması konusu görüşülerek, oy birliği ile kabul edildi.

Battalgazi Belediye Meclisi, kasım ayı olağan toplantısını 4 Kasım 2015 Çarşamba günü saat 13.00'de gerçekleştirecek.

YEŞİLYURT'UN BÜTÇESİ 130 MİLYON 460 BİN LİRA

Yeşilyurt Belediyesi de meclis toplantısını MAŞTİ karşısındaki belediye hizmet binası toplantı salonunda yaptı. Başkan Vekili Ramazan Yakıcı başkanlığındaki meclis toplantısında 2016 yılına ait bütçe teklifi 130 milyon 460 bin lira olarak kabul edildi.

Toplantıda ayrıca belediye sınırları içerisinde bulunan muhtarlık irtibat bürolarına laptop bilgisayar ve yazıcı yardımı hakkındaki gündemin 12. maddesi oylandı. Talep kabul edildi.

Ayrıca Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtma Vakfı'nın öncülüğünde yapılan 6. Malatya Uluslararası Film Festivali'ne Yeşilyurt Belediyesi'nin katkı ve katılımının sağlanması için 150 bin TL nakdi yardımın yapılması da oy birliği ile kabul edildi.
CİHAN
<< Önceki Haber İki merkez ilçe belediyesinin 2016 toplam bütçesi 270... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER