İmam hatip öğrencileri, okul bahçesine fidan dikti

İmam hatip öğrencileri, okul bahçesine fidan dikti

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesi İmam Hatip Orta Okulu personeli ve öğrencileri, okul bahçesine 200 adet tüplü karaçam ve sedir fidanı dikti. Okul bahçesine öğretmenlerle birlikte dikilen her fidan, bir öğrenciye zimmetlenerek öğrencilerden fidanlara bakım sözü alındı.

Afşin İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Muzaffer Kır, 1 yıl önce taşındıkları okulun bahçe düzenlemesi için kolları sıvadıklarını belirterek, "Kıyamet kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz diyen Peygamber Efendimizin sözüne nail olmak için okul olarak fidan diktik. Fidanların alımına katkıda bulunan ilçe kaymakamımız Ali Edip Budan ve ilçe milli eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan beye teşekkür ediyoruz. Okulda 300 öğrenci ile eğitim vermeye devam ediyoruz" dedi.

Okulda eğitimin kalitesini arttırmanın yanında öğrencilere çevre bilinci ve doğa sevgisini de aşılamaya çalıştıklarını belirten Kır, önceden ismi yeşil Afşin olarak geçen ilçede fazla ağaç kalmadığını belirterek şöyle konuştu: "Eski yeşil Afşin'i tekrar canlandırarak öğrencilerimizle beraber ilçemiz adına okulumuzun bahçesini ağaçlandırıyoruz. Dedelerimizden miras kalan ve zamanla yok olmuş ormana sahip çıkmak hepimizin görevi. Çorbada tuzu olmayan çorbayı beğenmez misali. Öğrencilerimizle yaklaşık 200 adet fidan diktik. Çukur kazmasından tutun da sulamasına kadar öğrencilerimizin emeği geçti. Öğrencilerimiz bahçede top oynarken bile fidanlara dikkat ediyorlar. Emeği geçenlere teşekkür ederim." CİHAN
<< Önceki Haber İmam hatip öğrencileri, okul bahçesine fidan dikti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER