"İMC TV'nin savcı kararıyla uydudan çıkartılması RTÜK'ün yetki gasbı değil mi?"


CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun cevaplandırması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi. Tanrıkulu, "İMC TV'nin savcılık tarafından uydudan çıkartılması karşısında RTÜK'ün yetkisi gasp edilmemiş midir?" diye sordu.

Tanrıkulu, Başbakan Davutoğlu'nun cevaplandırması istemiyle şu soruları yöneltti:

"Türksat uydusu üzerinden yayın yapmakta olan RTÜK lisanslı İMC televizyonunun yayını hangi yasa, yönetmelik ve gerekçeyle durdurulmuştur?

RTÜK dışında radyo ve televizyon yayınlarını izleme, denetleme, işlem yapma görevi bulunan kurum var mıdır? Varsa hangi yasaya dayanmaktadır?

Radyo ve televizyon yayınları hangi durumlarda ve kim tarafından durdurulur?

Ankara Anayasal Suçlar Bürosu Savcılığına radyo ve televizyon yayınlarını izleme, denetleme, soruşturma yürütme yetkisi verilmiş midir?

İMC TV'nin savcılık tarafından uydudan çıkartılması karşısında RTÜK'ün yetkisi gasp edilmemiş midir?

Eğer Savcılıklar televizyon yayınlarının frekansını iptal ettirme yetkisi kullanacaksa, Anayasal bir kurum olan RTÜK devre dışı mı bırakılacaktır?

Ankara Anayasal Suçlar bürosunun İMC Televizyonunun yayınları hakkında kendilerine ulaşan şikayeti gerekli denetim için RTÜK'e göndermek yerine, olmayan bir yetki kullanarak Türksat'a talimat vermesiyle ilgili olarak bir inceleme başlatılmış mıdır?

Türksat'ın RTÜK'ten lisanslı İMC televizyonunun frekansını RTÜK kararı olmaksızın iptal etmesi yasal mıdır?

İMC TV'nin yayınının durdurulması basın özgürlüğüne bir müdahale değil midir? CİHAN
<< Önceki Haber "İMC TV'nin savcı kararıyla uydudan çıkartılması... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER