İncirliova Belediyesi'nde e-imza dönemi

İncirliova Belediyesi'nde e-imza dönemi

Aydın'ın İncirliova Belediyesi, bir süredir çalışmalarını sürdürdüğü e-imza uygulamasını başlattı. Aydın'da bir ilk olan e-imza otomasyon sistemine geçen belediye, sistemi belediye çalışanı kurucuları ile birlikte tanıttı. İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, bu sistemle zaman ve kağıt tasarrufu sağlayacaklarını, artık sümenaltı ve çekmecelerde evrak unutma döneminin sona erdiğini söyledi.

Başkan Kale'nin makamındaki tanıtımı, Belediye Bilgi İşlem Sorumlusu Gökhan Doğan yaptı. Doğan, üç aydır üzerinde çalıştıkları sistemi 10 gündür kullandıklarını belirterek, deneme sürecinde 2 bin evrakın e-imza otomasyon sistemiyle işlem gördüğünü açıkladı. Normal şartlarda imar işlerini ilgilendiren bir dilekçenin iki gün içerisinde geri dönüşünn yapıldığını, e-imza otomosyon sisteminde ise bir günden daha az sürede tamamlandığını dile getiren Doğan, "Belediyemize verilen bir evrak, öncelikle bilgisayar ortamına aktarılıyor. Otomosyon sistemi sayesinde bu evrak, elden ele dolaşmak yerine ilgili birimlerin yetkililerinin önüne bilgisayar ortamında anında düşüyor. Bu sistemin ayrı bir özelliği de kaybolma, noter tasdiki ihtiyacı, zaman kaybı gibi sıkıntıları da ortadan kaldırdığını görüyoruz. Bunun yanında devlet dairelerinde en büyük sıkıntılardan birisi de arşiv ve evrakların kaybolmasıdır. Yangın, sel gibi durumlarda birçok evrak tahrip olur veya kaybolur. Tamamen dijital ortamda saklanan bu evrakların kayıp ve tahrip olması artık söz konusu değil. Zaman ve kağıt tasarrufunun yanında işlemlerin daha hızlı ilerlemesi, hem çalışanlar hem de vatandaşlarımız için ciddi bir avantaj. Yasa gereği e-imza otomasyon sistemi haziran ayında yürürlüğe girecekti. Biz hazırlıklarımızı bu yönde yapıp tamamladık. Şu anda bu uygulama eylül ayına ertelendi ancak tüm kurumlar e-imza ve otomosyon sisteminde onaylanan evrakları kabul etmek zorunda. İlgili kurum, e-imzanın kontrolünü belediyemizin sitesindeki özel bölümden yapabilecek." dedi.

'SÜMENALTI DÖNEMİ VE ŞAİBELER BİTİYOR'

E-imza uygulamasını makamında gazetecilere uygulamalı olarak gösteren Başkan Gürşat Kale ise, "Göreve gelmeden önce ilçede bazı kişilerin belediyeye olan borçlarının silindiğine yönelik dedikodular ayyuka çıkmıştı. Bu sistemle artık bu tür dedikodulara da mahal verilmeyecek. Makamda sümenaltında, çekmecede, orada burada evrak unutma dönemi sona eriyor. Artık İncirliova Belediyesi'nin evrak işleyişi sanal ortamda gerçekleşecek. Kağıttan ve zamandan tasarruf sağlayacağız. Belediyemize gelen vatandaş, gerekli bilgileri ilgili birime ilettiğinde online olarak evrakın son durumu ve belediyemiz içindeki süreci otomatik olarak görebilecek. Buna göre işlemlerini en kısa sürede sonuçlandırabilecek." şeklinde konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber İncirliova Belediyesi'nde e-imza dönemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER