İngiliz The Independent gazetesi kağıt baskıya elveda dedi


İngiltere'nin önde gelen gazetelerinden The Independent, bugün son defa basıldı. Gazete yarından itibaren yayınlarına yalnızca internet sitesi üzerinden devam edecek.

BBC Türkçe servisinin haberine göre, gazete bugün, günlük haberleri verdiği baş sayfasının yanı sıra, bir de boş beyaz sayfa üzerine kırmızıyla "Stop Press" (Baskıyı Durdurun) yazılı kapakla çıktı.

Manşetin altında ilk baskı yılına atfen "1986-2016" yazıldı ve kapağın içinde de gazetenin bu yıllar arasındaki farklı kapaklarına yer verildi. Gazete anı olarak 16 sayfalık bir ek çıkardı.

Son başyazıda da "İnternet medyasına bu cesur geçişi tarih yargılayacak ve dünya genelindeki diğer gazeteler de bu örneği izleyecek." ifadelerine yer verildi.

Yazıda şu ifadeler var: "Bugün baskılar durdu, mürekkep kurudu ve yakında kağıt da kırışmayacak. Fakat bir dönem kapanırken bir diğeri açılır ve The Independent'ın ruhu ilerlemeye devam edecek. İşimiz devam ediyor, misyonumuz göğüs germeye devam ediyor, savaş hâlâ hiddetleniyor, kurucularımızın hayali asla ölmemeli."

Gazetede, son 30 yılda İngiltere'de ulusal gazetelerinin toplam tirajının 15 milyondan 8,5 milyona düştüğüne dikkat çekildi ve artık yeni bir formata geçildiğini belirtilerek okurların internet sitesi ve tabletlerle cep telefonları için hazırlanan yeni uygulamayı takip edebilecekleri kaydedildi. CİHAN
<< Önceki Haber İngiliz The Independent gazetesi kağıt baskıya elveda dedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER