İngiltere 90+2'de yıkıldı

EURO2016 B Grubu birinci maçında İngiltere ile Rusya karşı karşıya geldi. Marsilya'daki Velodrome'da oynanan maç 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İngiltere 90+2'de yıkıldı

İngiltere'nin golünü 73. dakikada frikikten Eric Dier attı. Rusya, Vasili Berezutski ile 90+2'de beraberlik golünü buldu.

Bu sonucun ardından İngiltere ve Rusya 1'er puan aldı. Grubun diğer takımlarından Galler'in 3 puanı bulunurken, Slovakya grubun ilk maç gününü puansız geçti.

Rusya, 15 Haziran Çarşamba saat 16.00'da Slovakya ile karşılaşacak. İngiltere ise 16 Haziran Perşembe saat 16.00'da Galler ile 'Britanya Derbisi'ne çıkacak.

İNGİLTERE ETKİLİ BAŞLADI, TEMPOSU DÜŞTÜ

İngiltere, maça hücum ederek başladı. Kısa ve seri paslaşmalarla ceza sahası içine giren İngiltere, özellikle Adam Lallana ile etkili pozisyonlar buldu. İlk 15 dakikada Rusya kalesine etkili ataklar yapan İngiltere, Rusya kalecisi Igor Akinfeev'i geçemedi.

İlk 20 dakikanın ardından mücadelede denge sağlandı. Rusya, daha fazla pas yapmaya başlarken, İngiltere de takım halinde topun arkasına geçip savunma yaptı. Rusya'ya karşı ilk yarıda kalesinde tehlikeli pozisyon yaşamayan İngiltere, ilk devrenin ikinci bölümünde etkili atak da yapamadı.

DENGEYİ FRİKİKTEN ERIC DIER BOZDU

İkinci yarıya etkili başlayan ise Rusya oldu. İngiltere kalesine tehlikeli ataklar yapan Rusya, Aleksandr Kokorin ve Golovkin ile iki kez gole çok yaklaştı.

İngiltere, 60. dakikanın ardından Rusya kalesine daha fazla gelmeye başladı. Temposu düşen maçta, dengeyi bir duran top değiştirdi. Ceza yayı içi hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Eric Dier'in şık vuruşunda top fileler ile buluştu ve İngiltere 73. dakikada öne geçti.

İNGİLTERE "KAZANDIM" DERKEN YEDİ

Golün ardından daha güvenli ve tedbirli oynayan İngiltere, değişiklikler ile kontraatağa ve pas yapmaya uygun bir görünüme büründü. Rooney'nin yerine Wilshere, Sterling'in yerine ise James Milner oyuna dahil oldu.

İngiltere, "Kazandım" derken kalesinde golü gördü. Maçın ikinci uzatma dakikasında bir korner kullanan Rusya, kaptanı Vasili Berezutski'nin kafa golüyle eşitliği sağladı. Maçın kalan bölümünde başka gol olmayınca Rusya, 1 puanı son anlarda kurtardı.

Sporx
<< Önceki Haber İngiltere 90+2'de yıkıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER