İngiltere Meteoroloji Kurumu uyardı: Sel tehlikesi devam edecek


Hafta sonundan beri Birleşik Krallık'ın kuzey bölgesinde gerçekleşen sel baskınlarının, bu hafta da devam edebileceği açıklandı.

İngiltere Çevre Ajansı ve Meteoroloji Kurumu, hafta başından itibaren etkili olacak yoğun yağış ve Frank adlı fırtınanın, özellikle ülkenin kuzey batısı ve İskoçya'da yeni sel tehlikesini de beraberinde getireceğini duyurdu. Hafta sonu Ada'nın kuzeyindeki York şehri ve çevresinde yaşanan yoğun yağışlar sel baskınlarına ve birçok kişinin bölgeden tahliye edilmesine neden olmuştu. Yaşanan felaketin ardından ise İngiltere Başbakanı David Cameron afet bölgesine ziyaret ederek, hükümetin doğal afetler için ayırdığı ve birçok tartışmaya neden olan bütçeyi açıklamıştı.

Şimdiye kadar, ülkenin özellikle York, Leeds ve Manchester kentlerinde meydana gelen sel afeti yüzünden elektrik kesintileri yaşanıyor, bazı yollar ise ulaşıma kapalı.

İngiltere Meteoroloji Kurumu, başta İskoçya olmak üzere Çarşamba günü ülkenin kuzeybatı bölgesini vuracak Frank adındaki yeni fırtınanın, yeni sel baskınlarına da neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Ayrıca, ülkenin Kuzey İrlanda, Galler ve Yorkshire bölgelerinde de etkili olacak yağışların, nehir taşmasına sebep olacağı da belirtildi.

Öte yandan, yaşanan sel felaketinin ardından hükümetin bölgeye gönderdiği İngiliz ordusu ve afet ekipleri tarafından selzedelerin tahliyesi devam ediyor. Afet bölgesinde yaşanan elektrik kesintilerinin ise büyük ölçüde giderildiği öğrenildi.Sel-tehlikesi-devam-edecek-1973870.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere Meteoroloji Kurumu uyardı: Sel tehlikesi devam edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER