İngiltere, Suriye'ye hava saldırısı düzenlemeyi planlıyor


İngiltere Başbakanı David Cameron, IŞİD'le mücadele için Suriye'ye hava saldırıları düzenlemeyi planlıyor.

Başbakan Cameron, Antalya'da katıldığı G20 Zirvesi'de yaptığı temasları parlamentoda milletvekillerine değerlendirdi. Cameron, IŞİD örgütüyle sadece Irak'ta değil, esas Suriye'de mücadele etmek gerektiğini belirterek, ABD öncülüğündeki hava saldırılarına İngiltere'nin de katılacağının sinyalini verdi.

İngiliz lider, "Daha istikrarlı ve huzurlu bir Orta Doğu vizyonu için IŞİD'le mücadelede kapsamlı bir strateji ortaya koyacağım. Benim tarafımdan bu strateji, daha önce de belirttiğim gibi Suriye'de harekete geçmektir." dedi. Paris'te 132 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırılarından sonra Suriye'ye hava saldırısı düzenleme fikrinin belirginleştiğini vurgulayan David Cameron, parlamentoda kararın çıkması için gereken çoğunluğu ikna edecek unsurları ortaya koymayı umduğunu da sözlerine ekledi.

"HAVA SALDIRILARI İÇİN BELİRLENMİŞ BİR TAKVİM YOK"

Başbakan Cameron'ın konuşmasının ardından İngiliz basınında yer alan haberlerde İngiliz liderin, noel zamanı Suriye'ye planlanan hava saldırılarını parlamentoda oylamaya sunacağı aktarıldı. Ancak Başbakanlık'tan gelen yazılı açıklamaya göre henüz belirlenmiş bir takvim olmadığı ifade edildi.

İngiltere hükümetine iki yıl önce de 'Suriye'ye askeri müdahaleyi kapsayan güçlü bir insani tepki' önergesi sunulmuştu. Söz konusu önerge, parlamentoda 272'ye karşı 285 oyla reddedilmişti. CİHAN
<< Önceki Haber İngiltere, Suriye'ye hava saldırısı düzenlemeyi planlıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER