İnsan hakları gününde eyleme izin verilmedi


İnsan Hakları Derneği üyesi bir grup, '10 Aralık İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'nin kabul edilişinin yıl dönümünde Taksim Meydanı'da açıklama yapmak istedi. Polis grubun meydana girmesini engelleyerek basın açıklamasına izin vermedi.

Dernek önünden harekete geçen grup, İHD üye ve yöneticilerinin de katılımıyla İstiklal Caddesi'ne geldi. Taksim Meydanı yönüne bir süre yürüyen grup üyeleri Diyarbakır'da öldürülen Tahir Elçi'nin fotoğraflarını da taşıdı. 'Savaşa, zulme karşı barış ve direniş' yazılı pankart taşıyan grup, Fransa Başkonsolosluğu önünde polis tarafından durduruldu. Bir süre polisle konuşan grup üyeleri, Taksim Meydanı'nın gösteri ve yürüyüşleri kapatılamayacağını ancak kendilerine engel olunduğunu söyleyerek geri döndü.

Grup daha sonra insan hakları ve Tahir Elçi ile ilgili sloganlar atarak İHD İstanbul Şubesi önüne gelerek 10 Aralık İnsan Hakları Günü'nün bundan sonra hak ihlallerinin olmadığı bir döneme geçiş için başlangıç olması çağrısında buldu. Grup adına basın açıklamasını okuyan Hatice Kalpaklı, "Bugün Türkiye'de insan hakları bağlamında acilen yerine getirilmesi gereken tek bir talep vardır. O da barışın acilen tesis edilmesidir. Barışın sağlanamadığı koşullarda yaşam hakkı korunamamakta, yaşam hakkı olmayınca da diğer bütün hakları talep etmek mümkün olamamaktadır." ifadelerini kullandı.



CİHAN
<< Önceki Haber İnsan hakları gününde eyleme izin verilmedi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER