Irak Alimler Konseyi'nden Peşmerge'ye kan bağışı


Irak Alimler Konseyi temsil eden bir grup din alimi, Erbil'de Peşmerge'ye kan bağışından bulundu. Geçtiğimiz günlerde IŞİD'in saldırısı sonucu yaralanan onlarca Peşmerge için bölge genelinde kan bağışı kampanyası başlatılmıştı. Kampanyaya sunnileri temsil eden Irak Alimler Konseyi'nin destek vermesi memniniyetle karşılandı.

Cihan Haber Ajansı'na( Cihan) konuşan Irak Alimler Konseyi Başkan Yardımcısı Münir Ubeydi, teröre ve IŞİD'e karşı mücadele eden herkesin yanında yer aldıklarını ifade etti.

Bağdat'tan göç ederek Erbil'e yerleşen Ubeydi;"Teröristlerin bölgemize düzenlediği saldırılar yüzünden buraya sığındık. İki yıldır bizi en güzel şekilde ağırladılar. Kanımızı bağışlayarak; bizi ve halkımızı canları ile koruyan Peşmerge'lere minnetdarlığımızı sunmak istiyoruz. Ayrıca kan vererek Irak Alimler Konseyi'nin teröristlere karşı dik duruş sergilediğini dünyaya göstermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Anbar'daki bir camide görevli olduğunu söyleyen Hamit Kubeysi de kan vermeyi borç bildiğini dile getirdi. Kubeysi, " Bugün sadece söz ile değil; kanımızı bağışlayarak Peşmerge'nin yanında yer aldığımızı ispatlamak istiyoruz. Herkes görsün ki Irak'ın en büyük alimler topluluğu teröristlere ve IŞİD'e karşı mücadele eden herkese kanı ve canı ile destek veriyor." dedi.

Irak Alimler Konseyi, 2003 yılında Sünni Arap alimleri tarafından kuruldu. Konseyin hedefleri arasında 'İslam adına yapılan şiddet eylemlerinin karşısında durmak ve engellemek de yer alıyor. IŞİD'in Sünnilerin çoğunlukta yaşadığı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinden sonra alimlerin büyük çoğunluğu başta Erbil olmak üzere Bölgesel Kürt Yönetimi şehirlerine sığındı.


CİHAN
<< Önceki Haber Irak Alimler Konseyi'nden Peşmerge'ye kan bağışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER