'Irak ve Suriye'deki oyun Türkiye'de de sergilenmek isteniyor'


Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, son zamanlarda yaşanan acıların, Türkiye'nin geleceği açısından son derece kritik ve tarihi bir eşikte olunduğunu gösterdiğini söyledi. Memiş, yaptığı açıklamada, "Irak ve Suriye'de yaşattıklarını Türkiye'de de yaşatmak isteyen şer güçlerin, en kirli ve insanlıkdışı oyunlarını sahneledikleri günler yaşıyoruz. Küresel siyasetin, Ortadoğu'da ürettiği katliamların benzerini Türkiye'ye yaşatma hesaplarını görüyoruz." dedi.

Sağlık-Sen Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Ankara'nın Kızılcaham ilçesinde, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın da katılımıyla yapılıyor. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Memiş, gündeme yönelik ve sendikal konularda değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecini, cumhuriyet tarihinin en büyük adımlarından birisi olarak değerlendiren ve milletçe sahiplenildiğini vurgulayan Metin Memiş, eli kanlı terör örgütünün, içteki ve dıştaki uzantılarıyla birlikte planladığı hain saldırılarla bu süreci sabote ettiğini belirtti. Son aylarda yaşanan terör olaylarının, topyekûn milleti hedef aldığına dikkat çekerek, "Terörün arkasındaki küresel şer odaklarının amacı, Türkiye'de huzur ve istikrarı yok etmektir. Toplumda siyasal, ideolojik ve etnik kamplaşmalar, kutuplaşmalar derinleştirilmek istenmektedir. Devletimiz, halkını koruma noktasında acz içinde gösterilmek istenmektedir. Demokratik kazanımlarımız, ekonomik ve sosyal kazanımlarımız, her şeyden önemlisi kadim medeniyet hamlelerimiz yok edilmek istenmektedir. Bu nedenle milletimize böylesi anlarda düşen, acıyı ve umudu paylaşmak, teröre karşı tek ses ve tek yürek olmayı başarabilmektir." şeklinde konuştu.

Ülke içindeki ihanet şebekeleri ve veyaset odaklarının derdest edildiği günlerde, küresel ortaklarının başlattığı kirli ve sinsi savaşa maruz kalındığını vurgulayan Memiş, şunları kaydetti: "Bu ülkenin kaderini şer odaklarının tayin etmesini istemiyorsak ve yaşanan acıların daha büyükleriyle karşılaşmak istemiyorsak Kürtüyle, Türküyle, Alevi, Sünnisiyle bütün vatan evlatları olarak tek yürek olmaktan başka yol bulunmamaktadır. Türkiye'yi vesayetten demokrasiye taşıyan sivil toplum hareketi olarak medeniyet idealine, sosyal adalet ve refah toplumu hedeflerine odaklanmış kadrolar olarak, yeni Türkiye'nin inşası ve bekası mücadelesine hayati bir sorumluluk olarak bakıyoruz. Memur-Sen olarak, Türkiye'yi millet iradesinin tecelli edeceği 1 Kasım seçimlerine güven içinde kavuşturmak, Türkiye'yi sağduyunun, birlik ve kardeşlik ikliminin hakim olduğu bir geleceğe taşımak için gecemizi gündüzümüze katacağız." CİHAN
<< Önceki Haber 'Irak ve Suriye'deki oyun Türkiye'de de sergilenmek isteniyor' Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER