Iraklı kadın avukat soba kurbanı oldu

Iraklı kadın avukat soba kurbanı oldu

Sancaktepe'de kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen 47 yaşındaki Iraklı kadın avukat hayatını kaybetti.

Olay, Eyüp Sultan Mahallesi Camili Sokak'ta bulunan 4 katlı binanın giriş katında meydana geldi. Yaklaşık iki yıldan bu yana aynı evde kirada yaşayan Iraklı Zeynep Abid El Aziz'in nişanlısı Kholdon Waad Shakir sabah saatlerinde eve gelerek kapıyı çaldı. El Aziz'in evinde ışığın yanmasına rağmen kapıyı açmaması ve telefona cevap vermemesi üzerine Shakir aynı binada oturan ev sahibi Vural Kurşun'dan yardım istedi. Bunun üzerine Kurşun da mutfak penceresindeki korkulukları keserek Shakir ile birlikte içeriye girince sobanın bulunduğu oturma odasında El Aziz'in yerde hareketsiz yattığını gördü. Evi saran yoğun kömür kokusu nedeniyle pencereleri açan Kurşun bir yandan da durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri El Aziz'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Ev sahibi Kurşun, El Aziz'in nişanlısı Shakir'i telefonla arayarak rahatsız olduğunu söylediğini, bunun üzerine de nişanlısının eve gelerek kendisinden yardım isteğini belirtti. Kurşun, "Nişanlısı ile birlikte penceredeki korkulukları keserek içeriye girdiğimizde öldüğünü gördük. Kömür sobasından zehirlenmiş. Bir buçuk yıldan bu yana kiracımdı, Irak'ta avukatmış ama burada çalışmıyordu." dedi.

Kurşun'un eşi Yurdal Kurşun da gözyaşları içinde El-Aziz'in yaklaşık iki yıldan bu yana evlerinde oturduğunu belirterek şunları söylerdi: "Çok iyi bir insandı, yalnız yaşıyordu. Kendisi avukattı ama burada dil bilmediği için iş bulamıyordu. Nişanlısı geldi ve 'abla Zeynep telefona cevap vermiyor' dedi. Ben aradım bana da cevap vermedi. Bunun üzerine eşime camı kırın içeriye girin, içeride lamba yanıyor, bir şey mi oldu acaba dedim. Eşim de nişanlısı ile birlikte pencerenin korkuluklarını keserek içeriye girdiler ve Zeynep'in ölüsü ile karşılaştılar."

Elektrik faturası çok geldiği için kömür sobası yakıyordu

Yurdal Kurşun El Aziz'in geçen sene elektrik sobası ile ısınmaya çalıştığını, ancak faturanın çok gelmesi nedeniyle ödeyemediği için yaklaşık 10 gün önce kömür sobası alarak kömür ile ısınmaya çalıştığını söyledi.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasının ardından El Aziz'in cesedi cenaze nakil aracı Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna nakledildi. El Aziz'in nişanlısı Shakir, cesedin binadan çıkartılması sırasında gözyaşlarına boğularak uzun süre tabuta sarılması yürekleri burktu.
CİHAN
<< Önceki Haber Iraklı kadın avukat soba kurbanı oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER