Kemik iliği nakli ile hayata tutundular

Kemik iliği nakli ile hayata tutundular

Kemik iliği nakli ile hayata yeniden tutunan 50 çocuk, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde bir araya geldi. Çocuklar ve aileleri düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Onlarca çocuk kemik iliği nakli ile hayata yeniden tutundu. Her biri ayrı bir hikayeye sahip çocuklar, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Doktorlarına sarılarak teşekkürlerini ileten çocuklar, etkinlikte gönüllerince eğlendi. Etkinliğe çocukların aileleri ve doktorlar da eşlik etti. Balonlarla süslenen, palyaçoların bulunduğu salonda müzik eşliğinde eğlenen çocuklar, kendi aralarında yarışmalar yaptı.

Buluşmada konuşan Medical Park Bahçelievler Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan, çocukluk çağı kanseri ile mücadele konusunda 2014 itibariyle bir yenilenmeye gittiklerini söyledi. Arslan "Hem merkezimizi yeniledik, ekibimizi güçlendirdik. Merkezimiz başarılı çalışmalara imza attı. Gerek kadrosu ve gerek teknolojisiyle ve gerek başarılı nakil çalışmalarıyla ülkemizin en başarılı pediatrik, çocuk kemik iliği ve onkoloji merkezlerinden biri haline geldik." ifadelerini kullandı.

İlik nakli ile hayata tutunan çocuklardan Berk Bucuk'un annesi Şennur Bucuk, nakil öncesinde nelerle karşılaşacaklarını bilmedikleri için çok korktuklarını dile getirdi. Şennur Bucuk "Ama nakil olduktan sonra sürecimiz gayet güzel gitti. Hastane personeli ve Allah'ın yardımıyla bu süreci çok güzel bir şekilde atlattık." diye konuştu.

Tedavisi tamamlanan çocuklardan Ömer Alyan ise "Güvenimi hiç kaybetmedim. İyileştim. Tekrar kontrole geldim. Çok iyiyim, moralimi hiç bozmuyorum. Doktorlarıma teşekkür ediyorum." dedi.

'AĞABEYİNE İLİK VERDİ'

Bu arada, buluşmada ilginç hikâyeler de ortay çıktı. Ağabeyine ilik veren Burak Bucuk, "Ağabeyimin hastalığını öğrendikten sonra doktorlar benden ilik istediler. Ben de onun iyileşmesi için destek çıktım ve o iliği ona verdim." dedi.

Kardeşinden ilik alan Berk Bucuk da "Hastalığım nüksedip ilik nakli olmam gerektiğini söylediler. Kimin iliği uygun diye baktıklarında kardeşimin çıktı. Tabi hayata ben yeniden bağlayan ve hayata deva etmemi saplayan kardeşimim ilik vermesi oldu. Şu anda gayet sağlıklıyım formum yerinde. Hayat devam ediyor." diye konuştu.

Medical Park Bahçelievler Hastanesi Kemik İliği Nakşi Merkezi Müdürü Prof. Dr. Tunç Fışkın , "Bu yıl zarfında 55 nakil gerçekleştirdik. Çocuklarımızla bir aradayız. Hepimiz için en büyük mutluluk çocuklarımızla sağlıklı bir şekilde bir arada bulunmaktır. Bu buluşmanın bir de çok büyük bir motivasyonu var. Çocuklarımızı hep böyle sağlıklı görmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN
<< Önceki Haber Kemik iliği nakli ile hayata tutundular Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER