Iraklı öğrenci annesinin yaptığı gözlemeleri satarak okul harçlığı çıkarıyor


Zonguldak'a sığınan Iraklı ailenin liseye giden çocuklarından Muhammed Ömer(16), kendisi ve kardeşlerinin okul masraflarını karşılamak için annesinin evde yaptığı yiyecekleri satmaya çalışıyor.

Buna rağmen geliri olmayan ailelerin bazıları ise kendi imkanlarıyla gözleme gibi yiyecekleri satıyor. Kente 5 ay önce Irak'tan gelen Fener Lisesi 9. sınıf öğrencisi Muhammed Ömer(16) ise anne ve babasının yaptığı gözlemeleri satarak hem okul harçlığını çıkarıyor hem de ailesine katkı sağlıyor. 5 kardeşin üçüncüsü olan Ömer, İl Göç İdaresi Müdürlüğü önünde 8 gözlemeyi 5 liradan satıyor. Gözlemeleri satarak ailesine maddi katkı sağladığını belirten Ömer, "Annem evde yapıyor, ben de çarşıda satıyorum. 8 tanesini 5 liraya satıyorum. Bundan kazandığım paralarla hem benim hem de kardeşlerimin okul harçlığını çıkarıyorum." dedi.

ZONGULDAK'TA 1530 MÜLTECİ YAŞIYOR

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne (BMMYK) sığınma talebinde bulunan çoğunluğu Irak ve Suriyeli 1530 mülteci yaşıyor. Bazı mülteciler, gözleme gibi yiyecekleri satarak geçimlerini sağlıyor. Mültecilerden ihtiyaç sahibi olanlara Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kömür ve gıda yardımında bulunuluyor. CİHAN
<< Önceki Haber Iraklı öğrenci annesinin yaptığı gözlemeleri satarak... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER