İş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanları köçek eşliğinde oynadı


Zonguldak'ta Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesi ve Diş Hekimliğinde çalışanların bir günlük iş bırakma eylemi renkli görüntülere sahne oldu.

Bir günlük iş bırakma eyleminde bulunanlara destek olmak için Tıp Fakültesi Hastanesi önünde toplanan Türk Sağlık- Sen Zonguldak Şubesinin eylemine, Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, Hasan Şirin, Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Kadir Bacıoğlu ve sendika yetkilileri de katıldı.

Çeşitli sloganların atıldığı eylemde bir konuşma yapan Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Uysal, "Zonguldak ve komşu illerimize özverili bir şekilde hizmet veren üniversite hastanesi çalışanları, hak etmedikleri çalışma hayatı ile karşı karşıya kalmaktadır. Aşırı iş yükü, sonu gelmek bilmeyen nöbetler, mobbing ve şiddet gibi çalışma hayatında kabul edilemeyecek uygulamalar yaşanmaktadır" dedi.

Daha sonra hastane çalışanları, döner sermayeden kendilerine verilen 1 liraları, eylem alanında kurulan bağış kutusuna attılar. Katılanlara simit ikramında bulunulurken, bazı hastane çalışanları sorunlarını dile getirdi.

Bir günlük iş bırakma eylemi, alana getirilen davul, zurna ve köçek eşliğinde çalışanların oynaması ile son buldu. CİHAN
<< Önceki Haber İş bırakma eylemi yapan sağlık çalışanları köçek... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER