İşadamlarından Sur esnafına moral ziyareti


Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 ay süren sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların ardından esnafların bir kısmı işyerlerini açtı. Bunun üzerine Diyarbakır Sanayici İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal ile yönetim kurulu üyesi işadamları esnafa moral ziyaretinde bulundu.

PKK'nın ilçedeki 6 mahalleye açtığı hendek ve kurdukları barikatların kaldırılması amacıyla düzenlenen operasyon nedeniyle şehrin ticaret merkezi Gazi Caddesi'nde de sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Operasyonun ardından sokağa çıkma yasağı kısmen kaldırılırken Gazi Caddesi esnafı da işyerlerini açmaya başladı.

Diyarbakır'da önde gelen işadamlarının üye olduğu DİSİAD, Sur'daki esnafa moral ziyaretinde bulundu. Tarihi Hasanpaşa Hanı'nda basın mensuplarıyla bir araya gelen işadamları daha sonra ilçedeki esnafı ziyaret etti. Dernek Başkanı Burç Baysal, yaptığı açıklamada, 103 gün sonra ilçede yaşamın hareketlenmesiyle birlikte yönetim kurulu üyeleriyle esnafı ziyaret etmek istediklerini kaydetti.

"Sur esnafıyla dayanışma ve sorunları medya aracılığıyla duyurmak için buradayız" diyen Baysal, Sur'un bir daha böyle bir şey yaşamamasını umut ettiklerini kaydetti.

Baysal, "Bugün artık yaraları sarma günüdür. Sur, Diyarbakır'ın kalbidir. Buranın eski hareketliliğine kavuşması için bütün Diyarbakırlılar elinden geleni yapmalıdır." dedi.

DİSİAD heyeti daha sonra esnafı ziyaret etti. CİHAN
<< Önceki Haber İşadamlarından Sur esnafına moral ziyareti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER