IŞİD'in tehdit videosundaki militan Londralı


IŞİD'in İngiltere'yi tehdit ettiği ve istihbarat servislerine çalıştığı iddia edilen 5 kişinin infaz görüntülerini yayınladığı videodaki militanın, başkent Londra'nın doğu bölgesinde yaşayan İngiliz vatandaşı Siddhartha Dhar (32) olduğu tahmin ediliyor.

İngiliz yayın kuruluşu BBC'nin aktardığına göre, videoda beliren militan, sonradan Müslüman olan Hindistan asıllı eski bir işadamı. Videodaki militanın Siddhartha Ddar olduğunu aile yakınlarının doğruladığını kaydeden BBC, Ddar'ın Suriye'ye gitmeden önce Londra'nın doğusundaki Walthamstow semtinde yaşadığını ifade etti.

Militanın kimliği hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, Ddar'ın Suriye'deki radikal örgütlerden el Muhacirun'a katıldığı ve 2014'te ise "terörizme teşvik" nedeniyle İngiltere'de tutuklandığı ancak kefaretle serbest bırakıldığı belirtildi. Güvenlik yetkililerinin de görüntülerdeki militanın kimlik tespiti için Ddar hakkındaki soruşturmalara odaklandığı öğrenildi.

"VİDEODAKİ ÇOCUK BENİM TORUNUM"

Öte yandan, video sonunda görünen 5-6 yaşlarındaki küçük çocuğun dedesi olduğunu iddia eden Sunday Dare de İngiliz basınına yaptığı açıklamalarla yer aldı. Times gazetesinin bugün baş sayfasından aktardığı haberde Dare, torununun bir propaganda ve kalkan amacıyla kullanıldığını ifade etti. Dare, torununun derhal İngiltere'ye gönderilmesi gerektiğini vurguladı.

Videodaki Isa Dare adındaki erkek çocuğunun, Nijerya kökenli İngiliz vatandaşı Grace Dare'in oğlu olduğu ve 2013 yılında annesiyle birlikte Suriye'ye giderek IŞİD'e katıldığı tahmin ediliyor. CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD'in tehdit videosundaki militan Londralı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER