IŞİD operasyonu Sabah Gazetesi'ne serbest, diğerlerine gizli


Paris'te 132 kişinin ölümüne neden olan terör saldırısının keşifçisi olduğu iddiasıyla Antalya'da tutuklanan IŞİD militanıyla ilgili yürütülen soruşturmaya 'gizlilik kararı' alındı. Ancak, söz konusu soruşturmayla ilgili tüm detaylar 'havuz medyası' olarak nitelendirilen yayın organlarından Sabah gazetesinin bugünkü sayısında fotoğraflarıyla yer aldı.

Antalya Emniyeti tarafından terör örgütü IŞİD'e yönelik düzenlenen operasyonlarla ilgili alınan gizlilik kararına bir yenisi daha eklendi. İlk olarak G20 Liderler Zirvesi'nden önce düzenlenen ve 20 kişinin gözaltına alındığı IŞİD operasyonuyla ilgili gizlilik kararı alınmıştı. Operasyonda gözaltına alınan 20 kişinin tamamı G20 sonrası serbest bırakılmıştı.

Söz konusu gizlilik kararına bir yenisi daha eklendi. Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen bombalı saldırının keşifçisi olduğu iddia edilen bir kişiye operasyon düzenlendi. Fas uyruklu IŞİD militanına yönelik düzenlenen operayonda Ahmet Dahmani (26) ve beraberindeki 2 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken söz konusu soruşturmayla ilgili gizlilik kararı alındı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nden operasyon ve soruşturmayla ilgili bilgi almak isteyen gazetecilere gizlilik kararı gerekçesiyle açıklama yapılmayacağı ifade edildi. Ancak gündüz saatlerinde yapılan operasyonun 'havuz medyası' olarak nitelenen yayın organlarından Sabah gazetesi tarafından fotoğraflanması ve tüm detayları açıklanarak yayınlanması dikkat çekti. Emniyet kaynakları, konuyla ilgili bilgi soran basın mensuplarına 'onlar nereden bilgi aldılarsa siz de oradan alın' cevabını verdi. CİHAN
<< Önceki Haber IŞİD operasyonu Sabah Gazetesi'ne serbest, diğerlerine gizli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER