İsimsiz hayırseverden 8 engelliye akülü araç


Çorum'da bir hayırsever tarafından bağışlanan 8 akülü tekerlekli sandalye, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde sahiplerine teslim edildi.

Çorum Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağışlanan 8 akülü tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahibi engellilere dağıtımı için valilik binasında tören düzenlendi. Törene Vali Ahmet Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Garnizon Komutanı J. Albay Metin Özbek, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, kurum müdürleri, engelliler ve aileleri katıldı.

Engelleri ortadan kaldırmanın sosyal devletin bir görevi olduğunu açıklayan Vali Ahmet Kara, bu yıl 8 ilçe kaymakamlığında engelli asansörü yaptırdıklarını söyledi. Engellilere yapılan hizmetler hakkında da bilgi veren Vali Kara, "Engellilere yönelik son yıllarda çok sayıda rehabilitasyon ve eğitim merkezleri açıldı. Burada isteyenlere farklı alanlarda eğitim veriliyor. Kimine resmi kurumlarda iş imkanı sağlıyoruz. Kimine de engelli bakım ücreti vererek, yakınları tarafından bakılmasını temin ediyoruz." dedi.

Engelliler için bağışta bulunan hayırsevere de teşekkür eden Vali Kara, şunları kaydetti: "Bu engelli araçlarını temin eden ve isminin açıklanmasını istemeyen hayırsevere teşekkür ediyoruz. Allah hayrını kabul etsin. Bundan sonra da hayırseverlerimizin benzer hayırlarını biraz daha çoğaltmalarını diliyorum."

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, akülü tekerlekli sandalyeleri sahiplerine dağıttı. Vali Kara, ilk aracı doğuştan yürüme engelli olan Suriyeli genç bir kıza teslim etti.
CİHAN
<< Önceki Haber İsimsiz hayırseverden 8 engelliye akülü araç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER