İslam'ın 7 manevi değerini konu alan senaryoların çekimleri Hatay'da yapılacak


Dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivali olan 'Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali' kapsamında 7 gencin kaleme aldığı İslam'ın 7 manevi değerini konu alan senaryoların çekimleri Hatay'da gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sinema Genel Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla tasavvuf filmleri festivali Yed-i Velayet 7 Vilayet'in bu yıl üçüncüsü Hatay ve Bursa illerinde düzenlenecek. 'Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali' kapsamında seçilen 7 şehrin 7 velisini konu alan senaryoların çekimleri Hatay'da gerçekleştirilecek. Doğal Plato, Hatay 7 Kısa Film Çekim Günleri adı altında 15-30 Haziran tarihleri arasında Hatay'ın tarihi mekanlarında, halkın beğenisine sunulacak.

7. SANAT WORKSHOP'U, 25 MAYIS – 5 HAZİRAN TARİHLERİ ARASINDA HATAY'DA

Ayrıca film çekimlerinden önceki hazırlık aşamasının gerçekleşeceği, tasavvuf ve sinemayı aynı yerde buluşturmayı hedefleyen 7. Sanat Workshop'u, 25 Mayıs – 5 Haziran tarihleri arasında Hatay'da düzenlenecek. Meraklısına, ilgi ve iştirak konusu olan herkese ücretsiz olacak etkinliğin son 3 gününde yapılacak söyleşilerle tasavvuf ve sinemanın önde gelen isimleri Hatay'da buluşacak.

Festival koordinatörü Eda Sürmeli, ev sahipliği ve misafirperverliği dolayısıyla Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ı ziyaret etti. Hatay'ı sinemaya taşıyacak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Sürmeli, "Osmanlı'nın ilk başkenti Bursa ve medeniyetlerin başkenti Hatay'da festivalimizi aynı çağrı ile başlatarak, birlik ve kardeşliğimizin merkezlerinde, 7 velimizin hoşgörü ve öğretilerinin ışığında, bu yıl da 'Yed-i Velayet 7 Vilayet'i Hatay ve Bursa'da buluşturmaktan onur duyuyoruz." dedi.

Yapımcılığını festival koordinatörü Eda Sürmeli'nin üstlendiği projede tasavvuf ve sinemayı aynı zamanda bir filmin yapım aşamalarını öğrencilerle buluşturacak 7. Sanat Film Atölyesi etkinliği, Kosovalı yönetmen Murat Vela Derman'ın öncülüğünde olacak. CİHAN
<< Önceki Haber İslam'ın 7 manevi değerini konu alan senaryoların çekimleri... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER