İspanya'nın en kanlı festivali 'Toro de la Vega' protestolar eşliğinde yapıldı


İspanya'da en çok tartışılan festivallerin başında gelen 'Toro de la Vega', bu sene de hayvanseverler ile etkinliğin savunucularını karşı karşıya getirdi.

Ülkenin kuzey batısındaki Valladolid bölgesine bağlı Tordesillas kentinde yapılan festivalde, bir boğa kalabalığın ortasına salınıyor ve insanlar mızraklarla ona saldırıyor. Mızrak yaralarıyla kalabalığın ortasında koşuşturan boğa, kanlar içinde acı çekerek ölüyor.

Bu seneki 'kurban' 640 kilogram ağırlığında 'Rompesuelas' adlı bir boğa oldu. Boğanın mızraklara 20 dakika dayanabildiği ve yerel saatle 11.25'te can verdiği bildirildi.

Boğayı öldürerek mızrak oyununun galibi olan şahsın ise 21 yaşındaki Francisco Alcala olduğu açıklandı.

Ancak 'Toro de la Vega' festivalinin jürisi, bazı kuralların ihlal edildiği gerekçesiyle bir kazanan olmadığını açıkladı.

Öte yandan, Tordesillas'taki festival öncesi hayvanseverler ile 'Toro de la Vega' savunucuları arasında gerginlik çıktı.

Karşılıklı hakaretlerin havada uçuştuğu ortamda taraflar arasında itiş kakış yaşandı. Tordesillas kendi "geleneğini" savunurken, hayvan hakları savunucuları ise bunun "barbarlık, acımasızlık ve hayvanlara kötü muamele" olduğunu belirtti.

İspanya'da hayvan haklarını savunan PACMA adındaki örgüt, 'Toro de la Vega' festivaline karşı 120 bin imza toplamış ve bunu Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) merkezinde basına duyurmuştu.

Geçtiğimiz günlerde PACMA'nın başkent Madrid'de düzenlediği festival karşıtı gösteriye yaklaşık 100 bin insan katılmıştı.

Ana muhalefetteki PSOE ise iktidara geldikleri zaman büyük tepki çeken etkinliği yasaklama sözü verdi. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya'nın en kanlı festivali 'Toro de la Vega' protestolar... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER