Akademisyen ve gazeteci kadınlar Cizre'ye gidiyor


Kadın Dayanışma Platformu, aralarında gazeteci ve akademisyenlerin de bulunduğu 24 kişilik bir heyetle, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalarla gündeme gelen Cizre'ye gidecek.

Yazar Oya Baydar, Perihan Mağden ve Ayşe Kulin gibi isimlerin de bulunduğu kadınlar, Cizre'ye destek vermek için İstanbul'dan yola çıkıyor. Yarın, önce Mardin'e oradan da Cizre'ye geçerek vatandaşlar ve belediye temsilcileriyle bir araya gelecek.

Heyette yer alan akademisyenlerden Nişantaşı Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Nil Mutluer, IMC TV'de yayınlanan Banu Güven'in sunduğu "Artı Haber" programında 'tülbent ve eşarplarıyla' Cizre'ye gideceklerini, bölgede olmayan kadınlar olarak oradaki acıyı gördükleri mesajını vermek istediklerini belirtti. Mutluer, savaş ve şiddet ortamının haksızlığını ve dengesizliğini gidip görüp oradaki insanların yanında oldukları mesajını vermek istediklerinin altını çizdi.

Perşembe akşamı İstanbul'a dönmeyi planlayan heyette şu isimler yer alıyor: Gülseren Onanç, Ayşe Kulin, Perihan Mağden, Oya Baydar, Nesrin Nas, Zeynep Oral, Nurcan Baysal, Yasemin Bektaş, Özlem Dalkıran, Ebru Baybora Demir, Ayşe Erzan, Nevin İl, Hande Karakulluk, Ayşe Köroğlu, Çiğdem Mater, Maya Arakon, Nil Mutluer, Filiz Şahin, Mebuse Tekay, Melek Ulagay, Melek Ufuk, Reyhan Yalçındağ, Yaprak Yapsan ve Meryem Yavuz.

Öte yandan Barış için Kadın Girişimi de Cizreli kadınlar için yola çıkacağını duyurdu. Cuma günü Cizre'ye gidecekleri belirtilen grup, bir basın duyurusu da paylaştı. Duyuruda çatışmalarda 23 kişinin öldürüldüğü belirtilerek kadınlara destek olmak ve Cizre ile birlikte her yerde silahların susması ve barışın konuşması için ısrarlarının devam edeceği kaydedildi.

Akademisyen-ve-gazeteci-kadinlar-Cizreye-gidiyor-1893052.htm'> CİHAN
<< Önceki Haber Akademisyen ve gazeteci kadınlar Cizre'ye gidiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER