İspanya ve Fas'tan ortak IŞİD operasyonu: 4 gözaltı


Fas gizli servisi Bölgesel Gözetim Genel Müdürlüğü'nün (DGST) özel birimi Adli Soruşturma Merkez Bürosu (BCIJ) ile İspanyol Güvenlik Servisleri'nin koordineli olarak yaptığı operasyonda IŞİD'e bağlı terör hücresi üyesi 1 kişi Fas'ın Nador kenti bağlı Farkhana ilçesinde yakalandı. Şahsın suç ortağı 3 kişi de, Fas için tartışmalı olan İspanya'nın Sebta özerk kentinde yakalandı.

Yakalananlar arasında, El Kaide adına Afganistan'da savaşmış eski bir Guantanamo mahkumu ve 2013 yılında Suriye'de bir askeri kışlaya intihar saldırısı düzenleyen bir teröristin kardeşi de bulunuyor.

Açıklamaya göre hücrenin üyeleri Suriye ve Irak'ta IŞİD saflarında savaşmak üzere gönüllü topluyordu.

Açıklama da son olarak, "Bu operasyon Faslı ve İspanyol Güvenlik Servisleri'nin, Fas Kralığı'na ve onun müttefiklerine karşı IŞİD'in artan tehditlerine karşı ortak işbirliğinin bir parçası olarak düzenlenmiştir. Davalı, yetkili başsavsının gözetiminde sürdürülen soruşturmanın sonucunda adaletin huzuruna çıkarılacaktır." denildi.

Öte yandan söz konusu 3 kişiyle birlikte İspanya'da bu sene 'cihatçı terörizmden' gözaltına alınanların sayısı 9'a ulaştı.

Geçen 7 Şubat'ta da Alicante, Valencia ve Ceuta şehirlerinde Irak ve Suriye'deki teröristlere insani yardım adı altında silah gönderen 6 kişi tutuklanmıştı. CİHAN
<< Önceki Haber İspanya ve Fas'tan ortak IŞİD operasyonu: 4 gözaltı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER