İspanyolca konuşulan ülkeler, Ankara'da film haftası düzenledi


İspanyolca konuşulan ülkelerin Ankara'daki büyükelçilikleri, Çankaya Belediyesi ile birlikte ve ilk kez İspanyol Amerikası Film Haftası düzenledi.

Türk halkına, sinema aracılığıyla 500 milyondan fazla kişinin konuştuğu ve uluslararası iletişimde ikinci dil haline gelmiş olan bir dili paylaşan ülkelerden bazılarının sahip olduğu farklı gerçekliklere yaklaştırmayı amaçlayan film haftasında Ankara seyircisi, Arjantin, Kolombiya, Şili, İspanya, Meksika ve Peru´dan 7 film seyretme şansını elde edecek.

15-21 Şubat tarihleri arasında, biri saat 17.00'de, diğeri ise saat 19.00'da olmak üzere her gün iki film Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi´nde gösterime sunulacak.

Ücretsiz izlenebilecek her bir film belirtilen program doğrultusunda, toplamda iki kez gösterilecek. Filmler orijinal dilinde, ancak Türkçe ve İngilizce altyazılı olacak.

Her gün iki film izlenebilecek olan gösterim programı şöyle:

17.00-Machuca (Şili), Kolezyum, Şampiyonlar (Peru), Son Elvis (Arjantin), Chico ve Rita (İspanya), Son Dilek (Arjantin), Çin Yapımı (Mekika), Sofia ve İnatçı Adam (Kolombiya)

19.00-Çin Yapımı (Meksika), Son Dilek (Arjantin), Sofia ve İnatçı Adam (Kolombiya), Son Elvis (Arjantin), Kolezyum, Şampiyonlar (Peru) Machuca (Şili), Chico ve Rita (İspanya) CİHAN
<< Önceki Haber İspanyolca konuşulan ülkeler, Ankara'da film haftası... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER