İstanbul Adalet Sarayı'nda iş bırakma eylemi


Çağlayan'daki İstanbul Adalet Saray'nda maaşlarını alamadıklarını belirten yemekhane ve çay ocaklarında çalışan işçiler iş bırakma eylemi başlattı.

İstanbul Anadolu Adliyesi'ndeki işçi eyleminden sonra bir iş bırakma eylemi de İstanbul Adalet Sarayı'nda başlatıldı. Adliyedeki yemekhane ve çay ocaklarında çalışan yaklaşık 170 işçi maaş alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor. Adliyenin 9. katındaki yemekhanede toplanan işçiler masalara oturarak iş bırakma eylemi başlattı.

Eylem nedeniyle işçilerin şefleri ile aralarında sözlü tartışma ve diyaloglar yaşanıyor. Yetkililer işçileri maaşlarının ödeneceğini belirterek ikna etmeye çalışıyor. Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı da bir ara işçilerin yanına çıktı. Şirketin sahipleriyle telefonda görüşen Bölükbaşı, maaşların ödenmesini istedi. Telefon görüşmesinin ardından Bölükbaşı işçilere bir hafta daha çalışmalarını, bu süre içerisinde alacaklarının parça parça ödenmeye başlanacağını söyledi ve ayrıldı.

Ancak işçiler eylemlerini bitirmedi. 3 aydır maaş alamadıklarını ifade eden işçiler, 4. kez şirket değiştirdiklerini, kendilerinin hep adliyede çalıştıklarını kaydetti. Her şirket değişikliğinde sosyal haklarında kayıp da yaşadıklarını dile getiren işçiler, maaşların ödeneceğine dair sözler verildiğini ancak ödenmediğini ileri sürdü.

Verilen sözlerin yerine getirilmediğini belirten bir işçi, "Bir ay, 3 ay, 5 ay maaş alamayanlar var. Söz veriliyor. Benim bildiğim delikanlı adamın ağzından söz bir kez çıkar. Ama yok, icraat yok." diye konuştu.

Çocuğunun hasta olduğunu ve hastaneden geldiğini belirten bu işçi şirket yetkilisine, "Çocuğum hasta cebimde 5 kuruş para yok. Hala bizden iş istiyorsunuz." şeklinde tepki gösterdi. Şirket yetkilisi ise basının görüntü almasına tepki gösterdi. İşçilerle yetkililer arasında tartışmalar sürüyor.

CİHAN
<< Önceki Haber İstanbul Adalet Sarayı'nda iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER